Nosit zvlášt tlačítkáč na hovory, a zvlášť matlapádlo na těch pár blbostí, kvůli kterým je občas potřeba... to prakticky znamená druhou SIMku.
Já mám telefony dokonce tři . Služební (nějaký Samsung), soukromý na volání (tlačítkovou Nokii C2) a soukromý na internet (BlackBerry, protože chci HW qwerty/z klávesnici.
Já chápu, že jde o princip, ale stejně, stojí vám to za to brblání a nepohodlí, když s tím nic neuděláte? Rozumím, když někdo ten matlafoun vůbec nemá a zvládá fungovat bez něj. Takový životní styl má svá pro a proti a měl by být možný, byť s sebou nese nějaké stání ve frontách a na infolinkách a to něco stojí (ale zas ušetříte na matlafounech a internetu, takže nula od nuly pojde).
Ale pokud už dotykáč stejně máte, občas používáte, nosíte s sebou, a jen si komplikujete život tím, že se to toho ještě míchá tlačítkáč, to mi přijde jako zcela úmyslný masochismus kde máte nevýhody obou zařízení smíchané dohromady.
A to jsou dnešní dotykáče o dost jiné kafe, než ty rezistivní s tužtičkou, na kterých jsem začínal já.
Niektori ludia mi pridu ako keby najradsej zakazali internet pretoze to znici tlacene noviny. Ludia si predsa maju kazde rano prijst ku stanku a kupit najnovsie vydanie.
Inak povedane, tato technologia nebola dostupna ked som bol mlady, tak ju odmietam stoj co stoj.
V dnesnej dobe mat tlacidlovy telefon je fakt masochizmus a len hladanie vyhovoriek za kazdu cenu, ala to sa neda hacknut (keby to bola pravda, tak hackeri ktori sa tym zivili pred nastupom smartfonov by nemali co zrat, a plati to dodnes). Alebo potrebujem dvihat telefon po slepu idealne este v kapse => och, proste dalsia taka vyhovorka. Ked mi niekto vola, tak pozriem kto (moze napr volat nejake preflaknute cislo ktore mi telefon sam oznaci ako spam, to vtedy nedviham).
Nutnost aplikacii na kazdu blbost => s tym suhlasim. Rovnako ako sme prv potrebovali specialnu aplikaciu na pocitacoch na kazdu blbost, bola kratka doba kedy sa tie veci dali riesit aj cez browser (proste prepisali apku tak aby bola aj/iba webova -> tato doba je dnes stale platna), ale nastupila doba kedy si kazda firma urobi mobilnu apku a caka ze ju budem pouzivat na komunikaciu s nimi a co ja viem co dalsie. Toto sa mi tiez nepaci.
Vyhody smartfonov su proste lepsia hw a sw vybava, ukazte mi tlacidlovy telefon s dobrou baterkou, dobrym fotakom, velky displejom aby ked na tom idem na internet som nemal chut to hodit o stenu, aktualizovany system, svizny system (ktory sa nejakym zahadnym sposobom nezacne sekat po par mesiacoch pouzivania aj bez jedinej aktualizacie -> videl som to na vlastne oci)
Ale aj napriek blbym poziadavkam mat apku na vsetko, nevidim dovod pre ten zarputili odpor ku smartfonom. A este vymyslanie pi<>vin ala mam tri telefony. Proste taki ludia mi pridu rovnakí ako ludia ktori v case ked zacala industrializacia a zavadzanie automobilov, stale tvrdili ze kôň je lepsi ako auto, bude tu navzdy ako hlavny pohon/povoz (prosim hnidopichov nevrtat sa v tom s odpovedami na styl ze lesaci ich stale pouzivaju v tazkom terene na stahovanie dreva, tuto moznost vrtat sa v tom mate iba ak chodite na koni do roboty, inak mi s tym dajte laskavo pokoj).