Připojení mobilu k PC a Linux

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
Připojení mobilu k PC a Linux
« kdy: 11. 03. 2010, 23:26:51 »
Zdravím,

Řeším takový malý problém. Mám mobilní telefon Samsung SGH U800, který se umí připojit k PC ve třech režimech :
1) Samsung PC Studio, kde lze pomoci programu Wammu pracovat s adresáři kontaktů a sms, nastavit některé parametry telefonu, a mělo by dokonce být i možné odesílat sms nebo rovnou volat.
2) Přehrávač medií
3)Velkokapacitní zařízení, kde se telefon chová jako klasický flash disk 

Nevíte někdo, prosím, zda je možné systém nakonfigurovat tak, aby dokázal rozpoznat v jakém režimu telefon běží a předat to dále (hal, KDE, apod) aby se podle toho dala nastavit odpovídající akce (spustit Wammu, připojit nový disk, popř spustit hudební přehrávač, atpd..)? To mě vede i k druhé otázce, zda někdo netušíte, jestli někde není popsaný spůsob jak mobilní telefony komunikují s počítačem? Je mi jasné, že u každého typu a výrobce to bude pravděpodobně odlišné, ale určitě tam něco společného bude, od čeho by se dalo odrazit...

Dopředu díky za rady

Re: Připojení mobilu k PC a Linux
« Odpověď #1 kdy: 12. 03. 2010, 08:47:52 »
Nevím jak Samsung, ale moje Nokia na základě změny režimu změní USB product ID, takže minimálně podle toho by se to dalo naskriptovat. A když ne podle Product ID, tak podle USB dekriptorů (lsusb -v).

Jinak telefony s počítači komunikují obvykle buď jako mass storage, nebo jako virtuální sériový port (pro použití jako modem), nebo protokolem OBEX pro přenos objektů (souborů a pod.). Plus mohou existovat vendor specific doplňky, např. pro flashování firmware.

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12. 03. 2010, 13:01:19 »
Díky moc za rady i odkaz. Hned to prozkoumám   :) 

aaa

« Odpověď #3 kdy: 12. 03. 2010, 13:48:22 »

Dita

« Odpověď #4 kdy: 03. 05. 2010, 08:38:44 »
Podařilo se mi dostat do Wammu když jsem spustila program a připojila mobil zvolila jsem přehrávač medii otevřelo se mi oknno, kde jsem zadala otevřít složku a ejhle jsem v mobilu :-D suppr