Jak v mobilním browseru zrušit input type=file

Jak v mobilním browseru zrušit input type=file
« kdy: 11. 01. 2024, 16:33:35 »
Jde v mobilním.prohlizeci internetovych html webovych stranek nejak zrušit vybraný soubor v formulařovem prvku Input Type=FILE?

Jasně, nabízí se reload stránky ... Ale cílem je nepřijít o ostatní formulářové zadané hodnoty. V deskopovém by to nasi šlo přes console/$0.value=null.nebo reset(), ale na.mobilním? Hledat soubor v fs a přejmenovat jaem nezkoušel
« Poslední změna: 11. 01. 2024, 18:04:22 od Petr Krčmář »

Re:jak v mobilním browseru clearnout input type=file
« Odpověď #1 kdy: 11. 01. 2024, 17:45:43 »
V mobilním to půjde úplně stejně, jako v desktopovém. Prostě do property value toho inputu přiřadíte null.

Re:Jak v mobilním browseru zrušit input type=file
« Odpověď #2 kdy: 12. 01. 2024, 09:32:12 »
Z otázky jsem pochopil, že zjevně nejde o to, jak to udělat z pozice vývojáře té webové stránky, ale z pozice jejího uživatele. Napadá mě:

1. Na té konkrétní stránce bych vyzkoušel zadat do adresního řádku javascript:alert(1). Bacha, při copy&paste prohlížeč nejspíš požere „javascript:“ kvůli self-XSS. Na některých webových stránkách to neprojde (nezobrazí to alert) kvůli CSP.
2. Potom lze vymyslet zbytek kódu, asi se bude hodit document.querySelector nebo document.querySelectorAll. Může se hodit i obalit volání do funkce void, aby kód nevrátil žádnou hodnotu, kterou by přepsal obsah stránky. Nebo možná bude jednodušší IIFE, tj. (function (){…})()

« Odpověď #3 kdy: 12. 01. 2024, 09:55:13 »
Těžko říct. Zejména ty poslední dvě věty dotazu jsou velmi zmatené, Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ používá nějaký vlastní slang místo obecně známých pojmů, což rozhodně u dotazů není dobrý nápad.

RDa

• 2 856
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12. 01. 2024, 10:26:33 »
Skrze DOM muzes onen input smazat, a vytvorit jinej znova :D

« Odpověď #5 kdy: 12. 01. 2024, 10:50:29 »
Jak console/$0 tak zmínka o přejmenování souboru ve FS podle mě implicitně říká, že to zkouší z pozice uživatele, ne z pohledu vývojáře. Ano, bylo by fajn to napsat explicitně.

« Odpověď #6 kdy: 12. 01. 2024, 11:19:58 »
Už je to pasé, už jsem  to ručně přepsal. Trik s nalezením souboru a přejmenováním jsem nezkoušel, protože jsem nevěděl, co by to udělalo a zrovna na potvoru šlo o  soubor, kterých nerad uploadoval :o
šlo mi to z pozice uživatele a v ojedinělých případech
MImochodem:
Kód: [Vybrat]
javascript: bohužel v mobilnim firefoxu nefunguje (nestane se nic) >:(, což by aspoň trochu pomohlo zahnat omezenost funkcionality v mobilních prohlížečích

« Odpověď #7 kdy: 12. 01. 2024, 13:17:15 »
Jak console/$0 tak zmínka o přejmenování souboru ve FS podle mě implicitně říká, že to zkouší z pozice uživatele, ne z pohledu vývojáře. Ano, bylo by fajn to napsat explicitně.
console/$0 není nic, ale je to podobné názvům objektů používaných v JavaScriptu (resp. console přímo je objekt API prohlížeče). fs může znamenat anglickou zkratku pro souborový systém, ale také je to JavaScriptový balíček pro práci se souborovým systémem. Takže já jsem si tím vůbec jistý nebyl.

Z pohledu uživatele je to řešení úplně triviální. Dám znova vybrat soubor a výběr zruším – na desktopu tlačítkem Storno nebo podobným, na mobilu tlačítkem/gestem zpět. Pokud to mobilní Firefox neumí, je to chyba Firefoxu.

« Odpověď #8 kdy: 12. 01. 2024, 13:39:13 »
Tak Firefox i Chromium mají v inspektoru Use in Console (popř. Store as global variable), akorát to neprefixují dolarem, ale „temp“.

FS – jo, ale v prohlížeči mi další varianty moc smysl nedávají…