Přechod z Javy na Rust. Ano či ne?

Kit

• 870
    • Zobrazit profil
Re:Přechod z Javy na Rust. Ano či ne?
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 12:19:35 »
Zrovna studuji XProc, který podle mne skoro nikdo nezná, ale rozhodně je zajímavý.
XProc se moc neujal, ne? Zajímal jsem se o to v době kolem vydání první verze specifikace, pak jsem se na to ještě párkrát podíval. Ale existovala jen jedna nebo dvě implementace a jejich možnosti byly dost omezené.

Aktuální je verze XProc 3.1, která vyšla letos na jaře. Umí toho řádově víc než jednička. Hlavně více vstupů v různých formátech, včetně CSV a JSON. Umí i položit SQL dotaz a zpracovat výstup. Je toho docela dost. Existují dvě implementace - XML Calabash a MorganaXProc.

Kit

• 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Dnes v 12:29:06 »
Před nějakými 30 lety se kladly řečnické otázky, zda FORTRAN přežije rok 2000. C, a zejména C++, mělo přitom nepochybně mnohem silnější tah na branku v porovnání s FORTRANem-66 nebo 77, než má Rust oproti C++. Asi není špatné Rust umět (po mně to už nechtějte), ale pracovat na C++ nebo Javě je jistější chleba.

Pro drcení čísel je Fortran stále nepřekonaným jazykem a stále je modernizován. Neznám jiný jazyk, který by tak efektivně pracoval s vícerozměrnými poli.

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 12:40:00 »
Pro drcení čísel je Fortran stále nepřekonaným jazykem a stále je modernizován. Neznám jiný jazyk, který by tak efektivně pracoval s vícerozměrnými poli.

Len sa to nikomu nechce prepisovať z predpokakanosti, že by v tom narobili chyby. A keď je to zapúzdrené v knižniciach a na používateľskej úrovni sa použije povedzme python, nikoho to ani netrápi. (Teda dovtedy, kým to neprináša nejaké nepríjemné obmedzenia)
« Poslední změna: Dnes v 12:42:24 od balkovic »