Macbook pro studenta

nec

Re:Macbook pro studenta
« Odpověď #15 kdy: 27. 03. 2018, 12:24:12 »
lol rovno to tu premenujte na macroot.cz  :D

8179

« Odpověď #16 kdy: 27. 03. 2018, 12:40:32 »
Jezisi to zase trolleri tu jsou, co hatuji mac jenom pro to, ze to videli u nekoho jineho v diskuzi a nebo ze jim to kamarad / kolega rekl tak s tim zacali take, protoze jsou stado  ;D

Mam rad Linux, jsem srdcem linuxak ale mac mi prirostl a nemam s nim nejmensi problem.. Otevru, kliknu, pracuju a to vse behem 15 sekund.. O tom muzu na windowsu nebo linuxu snit.

Medved

« Odpověď #17 kdy: 27. 03. 2018, 12:46:24 »
Just 5 percent of IBM’s Mac users needed to call the help desk;

To byl uživatel Macík  ;D

Boo

« Odpověď #18 kdy: 27. 03. 2018, 12:49:40 »
lol rovno to tu premenujte na macroot.cz  :D

Proc jako? root ucet vznikl na unixu a macOS je unix. To linux unixem neni jenom root ucet ukradl :-)

pepik

« Odpověď #19 kdy: 27. 03. 2018, 13:10:57 »
Klidne odevzdavej svoje data dal a pouzivej co chces, kazdy mame nejake pozadavky, moznosti....

Já teda radši "odevzdám" data Applu, pro nějž data nejsou primárním obchodním artiklem, než facebooku nebo Googlu. Ale to je každýho volba. :)

zdenek henek nereg.

« Odpověď #20 kdy: 27. 03. 2018, 13:13:46 »
Otázka 2. Když Macbook Pro, oplatí se bazarový model 2015 nebo raději brát nový ?

Pokud budes brat bazarovy, tak se ujisti, ze se da baterie vymenit. Kdyz ne doma, tak aspon v servisu.

Osobne bych sel do bazaroveho notebooku a dualboot win/lin. Spousta softu proste v unix like systemech nebezi a ve skole je po tobe vetsinou budou chtit. Usetrene penize si schovej na dalsi stroj, az se tomu co koupis neco stane.

Jester

« Odpověď #21 kdy: 27. 03. 2018, 13:18:07 »
Nazdar. Studuji na univerzitě a potřebuji malý lehký bytelný notebook.
Našetřeno už mám, volba padla nakonec na Apple Macbook protože v macOS spustím všechny programy a nástroje co potřebuji bez nutnosti dualbootu či virtuálu.

Otázka 1. Který model? Postačí mi základní Macbook, nebo raději výkonnější Air nebo neriskovat a koupit Macbook Pro 13" ? Potřebují ho hlavně na běžné programování: C/++/# Rust Java Python Perl Bash TypeScript + nějaké grafické editory, cad-y, matlab.
Jak odhaduji tak nejvyšší výkon co budu potřebovat bude tak stříhání videa z GoPro.

Otázka 2. Když Macbook Pro, oplatí se bazarový model 2015 nebo raději brát nový ?
Dostatečný výkon má i MacBook 12”, rozhodným kritériem je velikost displeje. Mám 12” i Pro 15” (2017) a není vidět citelná změna výkonu v ničem kromě konverze videí (i7 s 8 vlákny je znát).

zdenek henek nereg.

« Odpověď #22 kdy: 27. 03. 2018, 13:19:11 »
Dnes je doba ina, ludia si v pohode mozu dovolit aj premiovy vyrobok.

Jasne, studoval jsi vubec?

Tady nejde o cenu, ale o to co na tom bude moct delat, kdyz vetsina softu pouzivaneho ve skole pozaduje win a pokud to nahodou bezi i na ohryzku tak to vetsionou bezi i na linuxu a win.

Kkt1

« Odpověď #23 kdy: 27. 03. 2018, 13:21:35 »

Pokud budes brat bazarovy, tak se ujisti, ze se da baterie vymenit. Kdyz ne doma, tak aspon v servisu.

Osobne bych sel do bazaroveho notebooku a dualboot win/lin. Spousta softu proste v unix like systemech nebezi a ve skole je po tobe vetsinou budou chtit. Usetrene penize si schovej na dalsi stroj, az se tomu co koupis neco stane.
Dualboot je takova neprakticka vec v praxi, takze jsem skoncil u parallels. Performance dobry, tu trochu ram nevic nepovazuji u 16gb za problem.

Kkt1

« Odpověď #24 kdy: 27. 03. 2018, 13:23:29 »
Dnes je doba ina, ludia si v pohode mozu dovolit aj premiovy vyrobok.

Jasne, studoval jsi vubec?

Tady nejde o cenu, ale o to co na tom bude moct delat, kdyz vetsina softu pouzivaneho ve skole pozaduje win a pokud to nahodou bezi i na ohryzku tak to vetsionou bezi i na linuxu a win.
Nic mu nebrani mit treba ty win app v parallels. Ano, stoji to penize navic, ale rozhodne dostane lepsi ekosystem nez v pripade cehokoliv jineho.

Viktor G.

« Odpověď #25 kdy: 27. 03. 2018, 13:56:45 »

Dobrá rada. Zavolal jsem do dvou servisů a není s tím žádný problém. Účtují si vesměs cenu baterie a hodinu práce. Dokonce mám na výběr originální nebo čínskou baterku. Prý ale pokud stávající nemá přes 500-600 cyklů tak to nemusím zatím vůbec řešit.

macík

« Odpověď #26 kdy: 27. 03. 2018, 14:04:28 »
existuje VMWare workstation pro OS X? TO je dle mě nejlepší virtualizátor

Viktor G.

« Odpověď #27 kdy: 27. 03. 2018, 14:12:02 »
existuje VMWare workstation pro OS X? TO je dle mě nejlepší virtualizátor

Neřešte tady virtuálky. Všechny aplikace a prostředí co momentálně potřebuji jsou i pro macOS.

mikrom

« Odpověď #28 kdy: 27. 03. 2018, 23:11:50 »
Macbook air je vykonem limitovany. Na mail, obcasne psani, internet, nejake to video hudba staci, ale na neco narocnejsiho je to pain in the... jestli mas moznost, macbook pro je skvely stroj, s dostatkem ram na nem udelas cokoliv. Dej si pozor na to aby jsi mel dostatek ram, 16gb bych bral jako minimum. Jinak budes muset delat kompromisy ohledne prace. Jestli novy nebo starsi - zavisi od penez, ale sel bych do noveho.
Diky moc za toto info.
Nakolko Windows sa s kazdou novou verziou zhorsuje,  v pripade notebooku som uvazoval o Macbook Air, ale musim overit tuto informaciu, ci nekupit radsej Pro.

Kkt1

« Odpověď #29 kdy: 27. 03. 2018, 23:48:03 »
Macbook air je vykonem limitovany. Na mail, obcasne psani, internet, nejake to video hudba staci, ale na neco narocnejsiho je to pain in the... jestli mas moznost, macbook pro je skvely stroj, s dostatkem ram na nem udelas cokoliv. Dej si pozor na to aby jsi mel dostatek ram, 16gb bych bral jako minimum. Jinak budes muset delat kompromisy ohledne prace. Jestli novy nebo starsi - zavisi od penez, ale sel bych do noveho.
Diky moc za toto info.
Nakolko Windows sa s kazdou novou verziou zhorsuje,  v pripade notebooku som uvazoval o Macbook Air, ale musim overit tuto informaciu, ci nekupit radsej Pro.
Prvni macbook air dostala zena kdyz vysel. Prvotni nadseni z toho jak je tenky, jakou ma vydrz vystridalo zklamani u prvniho update, kde pul hodiny instaloval neco co jsem mel na macbook pro za relativni chvilku. Pak dalsi zklamani kdyz se pustilo vice tabu, nebo vice aplikaci, tak to proste bylo citit.
Mozna srovnani: https://www.macworld.co.uk/review/mac-laptops/macbook-pro-vs-macbook-air-comparison-review-3481192/