Přihlášení přes doménu ve Win XP SP3

t.krivanek

Přihlášení přes doménu ve Win XP SP3
« kdy: 31. 12. 2011, 15:52:33 »
Dobrý den,

omylem jsem ve win XP SP3 spustil průvodce s instalací sítě a zadal přihléšení přes doménu, samozřejmě po restartu se nemůžu přihlásit protože žádnou doménu nemám a teď nevím co s tím.

Při přihlášení mi to píše že heslo, nebo doména je špatná.
I když dám "více" tak nelze doménu vypnout a přihlásit se loálně (žádní taková možnost tam není).
Zkoušel jsem to i v nouzovém režimu, ale i tak to chce přihlásit přes doménu.

PC nemůžu přeinstalovat kvůli chybějícím programům, které by se mi tím ztratili.

Moc děkuji za pomoc
TK
« Poslední změna: 01. 01. 2012, 10:55:20 od Petr Krčmář »

Xjmeno363lmkkmkl

Re:Problém s přihlášením přes doménu ve win XP SP3
« Odpověď #1 kdy: 31. 12. 2011, 16:27:08 »
2x za sebou ctrl+alt+del a přihlásit se jako "administrator" + heslo
přihlášení bude provedeno lokálně - následně deaktivovat doménu a nastavit skupinu

t.krivanek

« Odpověď #2 kdy: 31. 12. 2011, 18:32:54 »
Tak bohuzel toto nefunguje,ucet administrator nemam, mam jiny ucet ktery ma opravneni administrovat.
je jeste nejaka jina moznost jak se do pc dostat?
Moc diky za ochotu.
Tomas

« Odpověď #3 kdy: 31. 12. 2011, 18:48:19 »
A zkusil jsi účet Administrator bez hesla? Já sice moc Windows nepoužívám, ale myslím si, že by tam měl být vždycky. A pokud by to chtělo heslo, tak je třeba použít aplikaci NTPASS z nějakého Live a heslo odstranit

t.krivanek

« Odpověď #4 kdy: 31. 12. 2011, 19:01:06 »
administratora bez hesla jsem zkousel a nejde to, jak funguje aplikace NTPASS a jak ji pouziju, je volne ke stahnuti?

Dekuji Tomas

« Odpověď #5 kdy: 31. 12. 2011, 19:15:35 »
Pokud si pamatuju její poslední použití, tak byla na SystemRescueCD a byla to otázka pár Next a Administrator byl bez hesla

David

« Odpověď #6 kdy: 01. 01. 2012, 03:40:48 »
administratora bez hesla jsem zkousel a nejde to, jak funguje aplikace NTPASS a jak ji pouziju, je volne ke stahnuti?

Dekuji Tomas

Pokud me pamet neklame, tak v i pripade aktivace domeny stale zustava moznost vybrat, jestli se chces prihlasit  k domene nebo lokalne. Takze pri prihlasovani musis v tom prihlasovacim okne vybrat "Tento pocitac" a prihlasujes se puvodnim jmenem/heslem (tim, ktere mas na tom PC, ne nejakym zrejme neexistujicim domenovym).

David

t.krivanek

« Odpověď #7 kdy: 01. 01. 2012, 08:45:58 »
Davide, bohužel toto okno, které by tam mělo být tam chybí

t.krivanek

Re:Přihlášení přes doménu ve Win XP SP3
« Odpověď #8 kdy: 01. 01. 2012, 12:02:04 »
nemate nekdo potuchy kde by sel ten SystemRescueCD stahnout?
NTPASS jsem nasel, ale ten se musi nainstalovat a ja se do pc nedostanu

Dekuji moc

to je jedno

« Odpověď #9 kdy: 01. 01. 2012, 12:20:17 »
chybi nejpodstatnejsi informace: tipuju ze jsou to XP HOME edition.

V takovem pripade prihlaseni do domeny vzdalenym uctem proste nelze.

mattv

• 123
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 01. 01. 2012, 13:01:36 »
chybi nejpodstatnejsi informace: tipuju ze jsou to XP HOME edition.

V takovem pripade prihlaseni do domeny vzdalenym uctem proste nelze.
Tak to typuješ naprosto špatně. Home Edition XP něco jako "doména" vůbec nezná :-))) právě proto je to Home Edition...

Jinak, dost by mě zajímalo, co tam kolega výše vymyslel. Přihlašovací doménové okno vždy obsahuje možnost přepnout přihlášení lokálně.

Mimo jiné, jak jsi tu doménu aktivoval proboha ? Vždyť ta nejde aktivovat, pokud není dostupný řadič domény. A stejně pak musíš znát účet, který má práva pŕidávat do domény a jeho heslo.

petr.svetr

« Odpověď #11 kdy: 01. 01. 2012, 13:08:06 »
prihlaseni k domene ma tvar:
DOMENA\PrihlasovaciJmeno
prihlaseni k lokalnimu uctu:
.\PrihlasovaciJmeno
nebo
NAZEVPOCITACE\PrihlasovaciJmeno

Proste misto uz. jmena napis cely retezec.
Neni nutne, aby se pocitatc overil pres domenu, ackoliv je clenem domeny.Z principu veci staci, kdyz ho overi cokoliv.
Navic se mi zda, ze to co pises je blbost - kdyz domena neexistuje, nikdy nemohla pocitac overit a tudiz by windows vubec nemely nejakou zadanou domenu reflektovat.

t.krivanek

« Odpověď #12 kdy: 01. 01. 2012, 13:35:46 »
jsou to windows XP Professional SP3.
nikde tam pole domena nemam, ani domena\jmeno, ale po restartu, po te co jsem dal pruvodce pripojenim site kde jsem dal domenu se mi nepodarilo pres moje uzivatelsky jmeno a heslo pripojit (toto jmeno a heslo mam roky, takze jsem se nemohl prepsat) pise to ze uzivatelske jmeno, heslo nebo domena jsou spatne tak jsem usoudil ze je problem s domenou.

Moc diky za trpelivost a ochotu.
Tomas

David

« Odpověď #13 kdy: 01. 01. 2012, 20:51:43 »

Jak uz nekdo vyse zminoval, z prihlasovaci obrazovky s vyberem uctu do okna s poli pro zadani logname, hesla a vyber domena/lokalPC se dostanes stiskem (mozna dvojnasobnym) Ctrl-Alt-Del.

Ivan

« Odpověď #14 kdy: 02. 01. 2012, 11:03:16 »

Jak uz nekdo vyse zminoval, z prihlasovaci obrazovky s vyberem uctu do okna s poli pro zadani logname, hesla a vyber domena/lokalPC se dostanes stiskem (mozna dvojnasobnym) Ctrl-Alt-Del.

Ono možnost přepinání domena/lokalní pc je až když zmáčknete tlačítko Options(možnosti).