Přihlášení trvá příliš krátkou dobu

webhope

Přihlášení trvá příliš krátkou dobu
« kdy: 16. 03. 2010, 19:31:18 »
Ten odhlašovací interval (čas) je strašně malý  :( Než dokončím zprávu, tak se mi to odhlásí a zpráva zmizí :-/

Re: Přihlášení trvá příliš krátkou dobu
« Odpověď #1 kdy: 16. 03. 2010, 20:04:31 »
Zajímavé, mě se to nestává. Ale já zaškrtávám položku k zapamatování přihlášení. Má s tím ještě někdo problém? Po jaké době se to odhlásí?

nazir

• 110
  • Veni, vidi, discessi.
    • Zobrazit profil
    • hic sunt elephanti
« Odpověď #2 kdy: 17. 03. 2010, 00:05:23 »
Ať zaškrtnu, či nezaškrtnu trvalé přihlášení, stejně se expirace cookie vždy nastaví na třináct hodin... :^(  Ne že by to byl nějaký zásadní problém, ale trochu to otravuje...
BTW: jde nějak vypnout zobrazení recent posts na hlavní stránce fóra (nebo je alespoň přesunout až pod seznam sekcí)?

« Odpověď #3 kdy: 17. 03. 2010, 02:09:32 »
Zajímavé, moje cookie v Chrome je platná měsíc. V jakém prohlížeči se to stává?

Recent posts vypnout nejdou a přesunout bohužel taky ne. Já je třeba využívám hodně, abych sledoval dění. Proč Vám vadí?
« Poslední změna: 17. 03. 2010, 02:11:26 od Petr Krčmář »

« Odpověď #4 kdy: 17. 03. 2010, 11:10:14 »
Problém to dělá ve FF a odhlašuje se to nejspíše na všech II stránkách (zaznamenáno na root, lupa). V Opeře přihlášení funguje a neodhlašuje je se.

« Odpověď #5 kdy: 17. 03. 2010, 11:28:07 »
Jak říkám, mě to nedělá, já jsem přihlášený velmi dlouho bez problémů. Mohl byste vzít tu cookie a poslat mi ji? Do fóra nebo na mail. Díky

_r3450n_

« Odpověď #6 kdy: 17. 03. 2010, 11:39:09 »
Opera si pri zmacknuti "back" pamatuje psanej text, takze zprava nezmizi :p

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 17. 03. 2010, 15:01:47 »
Opera si pri zmacknuti "back" pamatuje psanej text, takze zprava nezmizi :p

To je sice hezké, ale tam je mi platný jak mrtvému zimník.  >:( Stejně musím tak jako tak hodit celý text do schránky, abych jej po opětovném přihlášení mohl nakopírovat zpět do textového pole a odeslat...  :(

nazir

• 110
  • Veni, vidi, discessi.
    • Zobrazit profil
    • hic sunt elephanti
« Odpověď #8 kdy: 17. 03. 2010, 15:09:52 »
Zajímavé, moje cookie v Chrome je platná měsíc. V jakém prohlížeči se to stává?
Zkompilovaná SeaMonkey 2.0.3 s běžným profilem i distribuční IceApe 2.0.3-4 v novém profilu, obojí amd64 (típnuto včera).
http://members.chello.cz/nazir/tmp/sm-cookie-forum.root.cz.png
http://members.chello.cz/nazir/tmp/sm-cookie-forum.root.cz-trvale_prihlaseni.png

Dnes je to dokonce pouze s platností na jednu hodinu...
http://members.chello.cz/nazir/tmp/sm-cookie-forum.root.cz-trvale_prihlaseni-dnes.png

Citace
Recent posts vypnout nejdou a přesunout bohužel taky ne. Já je třeba využívám hodně, abych sledoval dění. Proč Vám vadí?
Protože na některý z nich pravidelně při častém přihlašování (viz výše) kliknu, čímž ztratím u toho konkrétního topiku možnost skočit na první nepřečtený příspěvek. 
A navíc to vypadá hnusně (ale to je samozřejmě již jen čistě můj subjektivní názor), dole by jim to slušelo o něco lépe (a úplně nejlepší by byl jen odkaz na ně, jako to měli na českém ubuntu fóru)...

« Odpověď #9 kdy: 17. 03. 2010, 15:18:24 »
Díky za podrobnosti, předal jsem vývojářům. Dělá to i v jiném prohlížeči? Zkuste se přihlásit pod stejným jménem a heslem v jiné aplikaci.

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 17. 03. 2010, 16:27:14 »
Petře, když už Vás máme na drátě (  :D ), objevil jsem ještě jedem malý bug. Když píšu reakci a chci změnit titulek (typicky v diskuzi u článků na rootu), tak se po odeslání u příspěvku stejně zobrazí ten původní.

například když příspěvek bude mít titulek "RE : Bla, Bla"
Já jej ve své reakci změním na : "Můj názor"
Po odeslání a zobrazení v diskuzi nad mým příspěvkem stejně zobrazí původní "RE : Bla, Bla"

« Odpověď #11 kdy: 17. 03. 2010, 16:37:40 »
Aha, bude nahlášeno, otestováno a opraveno. Díky

webhope

« Odpověď #12 kdy: 27. 03. 2010, 10:41:02 »
Na tuhle diskusi jsem už zapomněl. Každopádně já k přihlašování používám na svých stránkách session db tedy session přes databázi. A jak vidím, je to spolehlivější než session cookie. Popravdě jsem ani nikdy nepoužíval cookie ve vlastní aplikaci. Raději pracuji s databázovými údaji přímo ze serveru.

PS: Na přihlašování 5x-10x  denně (tady na root.cz) jsem si už zvykl.
« Poslední změna: 27. 03. 2010, 10:43:27 od webhope webhope »

Logik

• 1 043
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 27. 03. 2010, 15:14:55 »
Eh - jak souvisí uložení session dat s cookies? Ať už máš data přímo v cookie, nebo někde jinde, stejně tu cookie poslat musíš, aby server identifikoval o koho jde (a teda jaký data z db má vytáhnout). Teda pokud bys nepoužil nějaký url rewrite a podobný IMHO dnes již vykopávkový praktiky...
A když pošleš cookike a ta se ztratí, tak je Ti úplně jedno, jestli nese data s sebou, nebo je máš někde v databázi....

« Odpověď #14 kdy: 11. 04. 2010, 10:02:51 »
Jak vypadá tenhle problém? Poštelovali jsme trochu nastavení serveru, změnilo se něco? Ještě se to někomu odhlašuje?