IP kamery bez nutnosti aplikace

Re:IP kamery bez nutnosti aplikace
« Odpověď #15 kdy: 28. 10. 2024, 20:45:10 »
Jinak krom toho, co jsem popsal výše, v mobilu používám i tu jejich aplikaci Hik-Connect. Do žádného cloudu se nehlasim , mám tam přímo zadanou svoji veřejnou IP a port přesměrovány na NVR a vidím jak živý obraz, tak i záznam.
Nezkoušel jsem, ale asi by to fungovalo i jen ve vnitřní sítí.
Prošel jsem si i Zoneminderem, fungovalo to krásné, ale jen chvíli a pak se celý systém kousnul a pomohl jen restart.

« Odpověď #16 kdy: 29. 10. 2024, 10:26:12 »
Vypada to, ze hledas mezi hrackama na Alze.
Ano, hladam nieco obycajne, nepotrebujem ultra mega hd kameru, ale len vyslovene nieco, cim uvidim co robia deti na dvore.

Existuje aplikace, když ji nepoužíváš? Psal jsem to tu nahoře, většina IP kamer nemá problém se streamem po LAN kamkoliv.
Lenze problem je, ze tie lacnejsie sa aj nastavuju cez apku a ked sa cinan rozhodne vypnut cloud, tak ti ostane len elektroodpad.

Preto hladam nieco, co si nastavim cez web a jedine co bude vediet je poskytovat stream v lokalnej sieti. Asi pre moj ucel pouzijem stary mobil a naklepem si soft, ktory bude streamovat kameru.

« Odpověď #17 kdy: 29. 10. 2024, 14:25:41 »
Hikvision i Dahua můžou fungovat kompletně offline včetně všech nastavení a ručních aktualizací firmware. Není problém připojit jakoukoliv kameru, která podporuje Onvif, ale osobně doporučuju investovat do kamer stejné značky jako je NVR, vždy to funguje úplně nejlíp.
Jinak moje zkušenost je taková, že obojí má hrozný čínský software, Dahua už několik let umí HTML5, takže jde používat jakýkoliv prohlížeč, ale jednodušší je jejich aplikace, verze v PC je celkem použitelná, mobilní je dost hrozná. Celkově Dahua má propracovanější ovládací software než Hikvision, ale Hikvision má zase lepší hardware. U Hikvision mám pocit, že HTML5 pořád neumí, ale není problém vše nakonfigurovat přes web, akorát chybí obraz.
Zobrazit opravdu není problém, jde to i přes zmíněné VLC přes RTSP, ale ty jejich aplikace prostě člověku usnadní život včetně konfigurace. Navíc z venku pak stačí povolit jeden port.
Já si kamery nakoupil na Ali, je to pořád citelně levnější než u nás a kromě jedné jedou už asi 7 let. Do té jedné natekla voda do konektoru a vyzkratovalo to tu kameru.

« Odpověď #18 kdy: 29. 10. 2024, 17:48:02 »
Hikvision i Dahua můžou fungovat kompletně offline včetně všech nastavení a ručních aktualizací firmware. Není problém připojit jakoukoliv kameru, která podporuje Onvif, ale osobně doporučuju investovat do kamer stejné značky jako je NVR, vždy to funguje úplně nejlíp.
Jinak moje zkušenost je taková, že obojí má hrozný čínský software, Dahua už několik let umí HTML5, takže jde používat jakýkoliv prohlížeč, ale jednodušší je jejich aplikace, verze v PC je celkem použitelná, mobilní je dost hrozná. Celkově Dahua má propracovanější ovládací software než Hikvision, ale Hikvision má zase lepší hardware. U Hikvision mám pocit, že HTML5 pořád neumí, ale není problém vše nakonfigurovat přes web, akorát chybí obraz.
Zobrazit opravdu není problém, jde to i přes zmíněné VLC přes RTSP, ale ty jejich aplikace prostě člověku usnadní život včetně konfigurace. Navíc z venku pak stačí povolit jeden port.
Já si kamery nakoupil na Ali, je to pořád citelně levnější než u nás a kromě jedné jedou už asi 7 let. Do té jedné natekla voda do konektoru a vyzkratovalo to tu kameru.

Díky, takže Dahua pravděpodobně bude fungovat kompletně s prohlížečem na linuxu, že? A bylo by možné nechat to všechno dělat Dahua (NVR, zejména nahrávání a další funkce) a zároveň přistupovat ke kamerám přes VLC případně zoneminder pro živý náhled všech kamer? Někde jsem četl, že to může být problém, protože jsou kamery "za tím NVR" nebo že je omezený počet streamů které ty kamery dokážou poskytnout najednou.