Překlad MacPorts pro 64 bitů

Překlad MacPorts pro 64 bitů
« kdy: 17. 11. 2010, 13:30:38 »
Zdravím jablíčkáře,

po přechodu na SnowLeopard mě trochu zlobí MacPorts kvůli 64bitovosti SL: některé porty (např. mono) jdou přeložit jenom pro i386 a některé porty (teď nemám příklad, ale asi to bylo něco, co záviselo na systémových knihovnách) jdou zase přeložit jenom pro x86_64. Takže když má člověk štěstí a potřebuje přeložit port, který nějak závisí na těchto dvou portech, má problém. Nakonec se mi teda překlad podařil, ale jenom za cenu nekonečného (pokus-omyl) měnění architektur při překladu jednotlivých portů a přeložení velké části z nich jako universal.

Překládat všechno jako universal se mi fakt nechce (dvakrát tolik času) a chaotická pokus-omyl volba architektur už vůbec ne.

Aby se v tom člověk nezamotal, stačilo by asi, kdyby existoval obrázek závislosti portů mezi sebou se zvýrazněním těch, který jsou jenom pro nějaký architektury... (dost komplikovaný vzhledem k možnosti různých variant balíků)

Nemáte na to někdo nějaký fígl?

Předem díky
« Poslední změna: 17. 11. 2010, 19:22:26 od Petr Krčmář »

Re: Překlad MacPorts pro 64 bitů
« Odpověď #1 kdy: 17. 11. 2010, 21:01:12 »
Omlouvám se za původní špatné umístění tématu, ale tenhle oddíl je nadepsaný "Problémy s neunixovými operačními systémy.", tak mi přišlo neadekvátní pro dotaz ohledně Unixu :)