Je tady trochu rozdíl - ty ostatní do mě nelejou propagandu a lži
ČT, ČRo a ČTK patří k těm nejlepším médiím, která v ČR máme. Pokud máte pocit, že šíří propagandu a lži, je problém na vaší straně.
Já stále nepřišel na tu užitečnost.
To, že vy jste na něco nepřišel, má dokazovat co? Když něco nevíte, bývá lepší se zeptat, ne dělat z vlastní neznalosti přednost a dalekosáhé závěry.
Užitečnost spočívá např. v tom, že lidé z okolí komentujícího Ano mohou získávat reálný obraz okolního světa a pravidvé informace o něm, něco z toho se pak dostane i k Ano a on/ona nebude žít v představě, že jeho bludy sdílí i všichni ostatní - třeba ho/jí to jednou přiměje o nich přemýšlet. Média veřejné služby se pouštějí do kauz, do kterých by se soukromá média nepouštěla, protože by se bála, že naštvou inzerenty. Věnují se tématům, která nejsou pro inzerenty zajímavá. Zpravodajsky pokrývají zahraničí, což zejména ostatní televize a rádia nedělají, protože je to drahé. Vytvářejí archiv toho, co se děje dnes.
Hasiče, armádu a silnici v místě, o kterém dnes vůbec nevíte, jsem jmenoval schválně, protože je to médiím veřejné služby velmi podobné. Hasiči vám konkrétně pomohou i tehdy, když nebude hořet přímo u vás, ale u souseda - protože zabrán tomu, aby se k vám oheň rozšířil. To samé platí i o médiích veřejné služby - nemusíte je sledovat sám, užitečné pro vás je, i když je sledují lidé ve vašem okolí. Armádu dnes máme z preventivních důvodů (do čehož spadají i zahraniční mise), stehně tak i média veřejné služby působí preventivně. A silnice mezi dvěma vesnicemi, které ani neznáte, vás teď vůbec nemusí zajímat, ale třeba se tam za čtyřicet let přestěhujete a budete velice rád, že tam ta silnice je, a také to funguje solidárně - vy jste místním přispěl na silnici, která vás vůbec nezaímá, a oni zase na oplátku přispívají na věci, které používáte vy, ale pro ně jsou nezajímavé.