Není z toho jasné, že jsem měl na mysli naše lidské/české zákony? V těch je definice vraždy. Nebo snad nesouhlasíš, že by potopa, nebo Sodoma-Gomora nesplňovala definici vraždy podle současných českých zákonů?
Budu vycházet z předpokladu, že jsi nevěřící, že jsi Bibli viděl ve vitríně, že o Sodomě Gomoře jsi viděl maximálně film (nic z toho nepovažuji za problém, jen si připravuji půdu).
Přijde ti velice vzácná obchodní návštěva, k tobě domů. Tři dívky. Pozveš si je k sobě domů a pohostíš. A když tu náhle se ti do bytu vláme banda chuligánů, kteří ty tři dívky opakovaně znásilní tak, že na to zemřou.
Toliko příměr (nepřesný, zavádějící, a vůbec).
Ale mě by zajímalo, uznáváš, že podle českých zákonů tito chuligáni by mohli být alespoň na pár let zavření do vězení? Že jo? Nebo ne? Nebo ti přijde, že potrestání všech deseti chuligánů je příliš, a že by měl být potrestán jen jeden, protože potrestat všechny by bylo genocidní?
Já ti toto píšu ne jako odpověď na tvou otázku, ale jako ukázku toho, jak absurdně se ptáš.
Jako příklad dívek jsem uvedl protože jsem nechtěl zabrušovat do homosexuálního světa. Nehledej v tom žádné prasečinky.
S tou smrtí:
Já to chápu tak, že Adam hrubě porušil domovní řád a vydupal si, že nechce Boží autoritu. Tak mu vyhověl.
Opravdu to takto Bible popisuje? Jako vydupání si odchodu a aktivní snahu vypadnout z ráje? A když už byl Adam s kufrem přededveřma tak křičel "já už se těším na smrt"?
Já tam tehdá nebyl, tak nemůžu říct. Ale podle popisu toho, tak ano, tak nějak to bylo. Je tam spoustu detailů, které jsou obávám se mimo tvou rozlišovací schopnost, a tak to nebudu rozebírat a můžeš nebo nemusíš mi věřit.
Děti si často chtějí vydupat nějakou hračku, ale nemůžeš jim za to udělit jeden z nejtvrdších trestů (né-li nejtvrší) který exituje - smrt.
Ta smrt byla adekvátní. Adam s Evou přesně a jasně věděli do čeho jdou. Oni nebyli děti. Nelze na ně pohlížet jako na nezkušené, naivní, nebo psychicky nedostatečné. Na to, co se po nich chtělo byly vybavení více než dostatečně. A trest, který dostali je z dnešní pohledu naprosto ale naprosto nedostačující.
Děti (copak děti, dělaj to i dospělí) si často chtějí vydupat nějakou hračku. A pak když ji dostanou, tak jsou hrozně tvrdě potrestaní, protože je to další věc kterou si musí uklízet. Ano, je to strašně nespravedlivé, od rodičů kruté, a ti rodiče by měli být potrestání tím, že jim bude odňato právo na existenci.