Tiskáren kde je možné dosypávat, nebo kde je možné koupit nový toner za cenu cca 150 Kč existuje spousta a neomezuje se to jen na HP.
Vy jste si nepřečetl ten odkaz co jsem dával.
Mám barevnou laserovou tiskárnu Brother HL-L8260cdw za cca 8000 Kč a tam kromě dosypávání je možné kupovat nové tonery naprosto zapakatel.
https://www.profitonery.cz/tonery/alternativa-tn-423bk-toner-cerny-pro-tiskarny-brother--6500-str-/
https://www.profitonery.cz/tonery/alternativa-tn-423y-toner-yellow-pro-tiskarny-brother--6500-str-/
Než si koupíte tiskárnu, musíte s podívat, kolik stojí nový toner, nebo inkoust. Rozdíly v cenách jsou nečekaně obrovské.
Pokud tisknu málo, barevná laserovka má výhodu, že mi nikdy nezaschne. Např. u mne je možné, že netisknu celé léto nebo třeba měsíc v kuse a pak mohu tisknout více.
Laserová tiskárna má delší životnost a je robusnější. Výtisk se nerozpíjí ani na vlhku a je to spolehlivé. Tiskárnu mám v jiném patře a přijdu si pro výtisky třeba jen jednou za týden. Má to obrovský zásobník na papíry. Je to spolehlivé. Vyšší cena mne netrápí, ale může to být nevýhoda, ale do deseti let to máte jistě zpět. Reálná nevýhoda je, že je větší a těžší na přesun. Pro někoho kdo tiskne nepravidelně, nebo více a netiskne moc fotky (to platí pro tento konkrétní model) je to podle mne mnohem lepší volba s kterou bude mít méně starostí.
Zde je moje podrobnější recenze té tiskárny. https://forum.odorik.cz/viewtopic.php?p=46141&hilit=Brother#p46141
Rozhodně nelze zobecnit to, že laserovky je dobré nebrat. Záleží co chcete a co očekáváte a kolik toho tisknete a třeba kolik máte prostoru a peněz. Tahle barevná laserovka by mohla být ideální třeba do mateřské školky pro tisk barevných materiálů pro děti. Na to je naprosto ideální. Přesto se tam chudáci patlají s inkoustovkami.
Neříkám že je to nejlepší volba pro tazatele, ale každý kdo chce novou barevnou tiskárnu, by tuhle možnost měl zvážit. Většinou se o tom vůbec neví.
Ak sa pouzivaju originalne atramenty, tak som nezazil aby tlaciaren zasychala ak sa na nej netalci kludne aj niekolko mesiacov.
Ak si si nevsimol, tak dnes je uz standard nerozpijavajuce sa atramenty.
Nezazil som prblem s atramentovkou, kde sa pouzivali vyhradne orginal atramenty. Pri neoriginal musis mat stastie a tlacit pravidelne. Neoriginaly zasychaju ovela skor.
To plati aj pri laserovkach. S orignal spotrebnym materialom ziaden problem. Pri neoriginal musis mat stastie/mat kvalitne nahrady. Inac sa tiez nevyhns problemom
K tej laserovke.
Asi ku kazdej sa da kupit lacny neoriginaly toner ale tam je rovnake riziko ako pri neoriginal atramente. Duplom ak tie tonery su bez vlaca ako v tvojom priapde. Taku tlaciaren by som neodporucal pouzivat s neoriginal tonermi. Mam s tym zle skusenosti. V tvojom priapde sa meni cela sada optickych valcov, co zvysuje pripadnu opravu. Mas tam aj dalsie spotrebne diely, co sa ti tam mozu pokazit.
Pri tankovych mas original atrament v cene tvojho neoriginalu(neoriginal o polovicu lacnejsi akotvoj neoriginal). Nemas dovod kupovat neoriginal a tym padom nizke riziko problemov. Original toner na 6500 stran na ten Brother vidim za viacej ako 100Eur.
Taka lacna nahrada ako uvadzas oproti originalu vo mne nevzbuduje doveru ale netvrdim, ze nemoze byt.
Atrametovky su mensie, maju mensiu spotrebu, negeneruju ozon a jednoduchsia konstrukcia(je tam menej toho na pokazenie)
Aktualne nedodavam vela tlaciarni(uz sa tomu nevenujem) ale uz si nepametam kedy som niekomu odporucil/kupoval laserovku naposledy.
Vlastne jednu zhodou okolnosti tiez Brother c/b na specificke pouzitie.
Tym ale netvrdim laserovky su zle a nemaju svoje miesto.
Tuto tvoju tlaciaren by som do tej skolky ja neodporucal. Urcite nie s pouzivanim neoriginal tonerov.
Co sa tyka doporucenia konkretneho modelu, tak by to chcelo vediet viacej veci ako ze chces na tom tlacit farebne - fotky, omalovanky,..
Napriklad taky objem tlace za mesiac.
Ak tazatel vyslovene netlaci vela, tak mozno by som mozno doprucil aj netankovu.
Osobone mam dobre sksusenosti s Brother a Epsonom.