Má Python budoucnost?

Re:Má Python budoucnost?
« Odpověď #420 kdy: 13. 06. 2016, 22:00:48 »
Nevím co by mi Java nabídla navíc.

podporu vice vlaken ?

gl

« Odpověď #421 kdy: 13. 06. 2016, 22:34:00 »

podporu vice vlaken ?

Jaká je výhoda používání skutečných vláken ve skriptovacím jazyce oproti eventloopu? Ok, skript poběží čtyřikrát rychleji na čtyřech jádrech, ale pořád používám jazyk, který je padesátkrát pomalejší než třeba ta Java.

« Odpověď #422 kdy: 13. 06. 2016, 22:58:35 »
Jaká je výhoda používání skutečných vláken ve skriptovacím jazyce oproti eventloopu? Ok, skript poběží čtyřikrát rychleji na čtyřech jádrech, ale pořád používám jazyk, který je padesátkrát pomalejší než třeba ta Java.
Čtyřikrát je pořád lepší než jednou ;) A nezapomeň, že dneska má 4 jádra spíš tak možná mobil.

Ale nejde jenom o rychlost. V jazyce, který umí pořádný multithreading, ideálně green threads/processes, můžu například pro každou session od začátku až do konce nechat běžet jeden green thread a držet v něm stav té session, aniž bych ho nutně musel pořád ukládat a načítat a blokoval uživatele navzájem. Pokud tě to zajímá, můžeš se podívat, jak to dělá Phoenix v Elixiru: http://www.phoenixframework.org/docs/channels

.

« Odpověď #423 kdy: 14. 06. 2016, 09:19:39 »
V Pythonu backendy nepíšu, ale tohle bych si nedovolil tvrdit. Nevidím žádný rozdíl, jestli napíšu backend v Ruby/node.js/Python/Go/Java/... Pokud jsem si v tom jazyce jistý, tak je mnohem efektivnější napsat ho v tom co znám. Nevím co by mi Java nabídla navíc. Dnešní frameworky jsou si tak podobné (Javovské neznám), že jsou mezi nimi mikroskopické rozdíly. Kdybych si chtěl rýpnout, tak bych jen dodal, že v javě bude zdroják sice 3x delší, ale za to bude vývoj trvat 3x tak dlouho. :D

Tak to je fajn, že nejdřív řekneš, že tomu vůbec nerozumíš, ale dál to pak rozvíjíš :D Javu bys vybral přesně kvůli brutálnímu výkonu. Jasný, mikroskopické rozdíly... hmmm. Vývoj bude trvat třikrát déle, což je ta výhoda. Napatlat něco ve skriptovacím Pythonu a pak jít patlat něco jiného, je u důležitých systémů k ničemu. Důležitá je spolehlivost a udržovatelnost. To se u skriptíků moc nenosí, chápu.
A, brouk Pytlík se zastavil... ;)

Brutální výkon, java, ... nemá smysl dále pokračovat.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #424 kdy: 14. 06. 2016, 09:31:42 »
A, brouk Pytlík se zastavil... ;)

Jako ja nevim, ale normalni Python je malokdy rychlejsi, nez Java, vetsinou i o rady pomalejsi - https://benchmarksgame.alioth.debian.org/u64q/python.html.

perceptron

« Odpověď #425 kdy: 14. 06. 2016, 09:38:02 »
Citace
ako bolo vyssie, gil brzdi python. threads neprichadzaju do uvahy

z druhej strany je tu integracia s c

java a .net maju velmi rychle virtualmachines. to sa s pythonom / ruby / php ani neda porovnat

Ondrej

« Odpověď #426 kdy: 14. 06. 2016, 10:16:09 »
Jo SQLAlchemy je fajn :)
Oddělené appky jsou fajn, ale musí se to oddělovat s rozumem, to souhlasím.
Dík za reakci :-)

Všechno co jsem zmiňoval má i své výhody a jsou to jen nepodstatné věci. Rozhodně to neberte jako mou kritiku Djanga. Na velký problém jsem při práci s ním nenarazil.
Neberu, udělal jsem si závěr protože SQLAlchemy (což je fajn ORM) a ostatní subjektivní názor...

Citace
ako bolo vyssie, gil brzdi python. threads neprichadzaju do uvahy

z druhej strany je tu integracia s c

java a .net maju velmi rychle virtualmachines. to sa s pythonom / ruby / php ani neda porovnat
To ano, Python má PyPy, což někde určitě pomůže...

Dejv

« Odpověď #427 kdy: 14. 06. 2016, 12:33:15 »
Python si svou stručnou syntaxí natlouk, nejde v něm udělat například volání řetězcově metody na více řádků, bez toho aniž bych to musel obalit závorkou, nebo lomítkovat řádky. A to se mi nelíbí.

Tohle bych nečekal http://benchmarksgame.alioth.debian.org/u64q/php.html

Někdo tu narážel na Python v Seznamu. Nevíte k čemu používaj Javu?

Ivan Nový

« Odpověď #428 kdy: 14. 06. 2016, 13:07:41 »
Python si svou stručnou syntaxí natlouk, nejde v něm udělat například volání řetězcově metody na více řádků, bez toho aniž bych to musel obalit závorkou, nebo lomítkovat řádky. A to se mi nelíbí.

Někdo tu narážel na Python v Seznamu. Nevíte k čemu používaj Javu?

proč by nešlo, zkuste toto
Kód: [Vybrat]
print("""aaaa
    aaaaa
    aaaaa
    aaaaa
    aaaa
    aaaaaa
    aaaa""".upper())

Dejv

« Odpověď #429 kdy: 14. 06. 2016, 13:33:25 »
proč by nešlo, zkuste toto
print("""aaaa
    aaaaa
    aaaaa
    aaaaa
    aaaa
    aaaaaa
    aaaa""".upper())

result = session.query(Entity)
    .filter(..)
    .all()

Kit

« Odpověď #430 kdy: 14. 06. 2016, 16:29:16 »

Pokud někdo používá PHP či Python stejným způsobem jako Javu, tak mu v benchmarcích vždycky budou vycházet nesmysly.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #431 kdy: 14. 06. 2016, 16:36:55 »

Pokud někdo používá PHP či Python stejným způsobem jako Javu, tak mu v benchmarcích vždycky budou vycházet nesmysly.

Pokud vim, tak zrovna benchmarksgame pisou dost zkuseni lidi v danem jazyku, neni to zadny blog, kde autor zna jeden jazyk a srovnava s dvaceti, o kterych cetl 10 minut.

Kit

« Odpověď #432 kdy: 14. 06. 2016, 17:06:56 »

Pokud vim, tak zrovna benchmarksgame pisou dost zkuseni lidi v danem jazyku, neni to zadny blog, kde autor zna jeden jazyk a srovnava s dvaceti, o kterych cetl 10 minut.

Tak se pořádně podívej na ty nesmyslné příklady a na zdrojáky. To je na porovnávání imperativních a nikoli objektových jazyků. To je tak na C/C++ vs. Fortran apod.

« Odpověď #433 kdy: 14. 06. 2016, 17:16:05 »
Tak se pořádně podívej na ty nesmyslné příklady a na zdrojáky. To je na porovnávání imperativních a nikoli objektových jazyků. To je tak na C/C++ vs. Fortran apod.
Však to je taky porovnání hrubého výkonu, nic víc, nic míň. Třeba můj oblíbený Erlang tam dopadá dost špatně a vůbec mi to žíly netrhá :)

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #434 kdy: 14. 06. 2016, 17:34:16 »

podporu vice vlaken ?

V ideálním případě žádný, protože vlákna by měla transparentně používat jen standardní knihovna, a ta bude stejně z větší části napsaná nativně. Nicméně svět ideání není a lidi eventloopy používat moc neumí...