Jenom sis nevšiml, že v kde3 je defaultní Konqui, a žádnej delfín. Zkus 'kdesu konqueror', stopro to bude fungovat. Delfín je lepší, taky větší, možná omezenější co do přístupu, ale tím bezpečnější.
Spíše než "odstranění chyby" bych očekával pokračování v politice nepřístupnosti. Kdesu jsem použil snad dvakrát v životě, už ani nevím proč.
Gentoo je rozhodně dobrá volba, ale o Beastie jsem se zmínil hlavně proto, že po instalaci tě nečeká gnome nebo kde, dokonce ani windowmaker. A to i v případě, že je nezapomeneš nainstalovat. Prostě musíš upravit jeden konfigurák, přepsat v něm jedno jediné slovo, možná dvě. Když nevíš kterej, seš v háji. A tak je to se vším v BSD, což je podle mě plus - chceš poznat systém? Tak se dívej a hodně čti. Chceš používat systém? Stáhni si frisbie.
Jasně, nezapomínám, bavíme se o linuxu, ne unixu, ale to je celkem fuk. Vzhledem k tomu, že jsme na root.cz, předpokládám, že chceš poznat, jak systém pracuje, aby sis ho mohl vyladit. Tak poznávej, hodně čti a hodně hledej. Nečti pochybná ubuntu-fóra, čti dokumentaci (nic proti ubuntu, jen uživatelé mi občas připadnou - no prostě ubunťáci...) A jestli ladíš systém, který neznáš, očekávej kernel panic.