Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit

Dobrý den.

Používám PLC LOGO. Je v něm pevně nastavená hodnota ip adresa, maska i výchozí brána. Když ho připojím do počítače, tak se po chvíli nastaví výchozí brána na 0.0.0.0 a nejde se programem připojit. Ping funguje.
Pokud do stejného počítače připojím Jiné LOGO se stejným nastavením, popřípadě jinou IP, které již bylo připojeno do tohoto počítače, tak vše funguje. Připojí zpět předchozí a již nejde. Defakto nejde žádné jiné zařízení připojit. Mám ještě 3 ks a nejdou připojit. Pouze již dříve zapojené fungují.
Zkoušel jsem různé resety sítí přes příkazový řádek a nic nepomohlo.

Čím by to mohlo být? 

Bugsa

• 129
    • Zobrazit profil
Stačí připojit PLC do sítě, nebo napřímo do počítače jak máš, a v softwaru LOGO! to PLC vyhledat a nastavit mu IP, masku a bránu dle potřeby.

jjrsk

• 571
    • Zobrazit profil
0.0.0.0 === zadna GW nebyla nastavena. Pro komunikaci v ramci LAN zadnou netreba.

Kristalova koule pak rika, ze mas k tem widlim, ze kterych mas vypis, pripojeno cosi naprimo ?? A to IPcko nastaveno rucne. Rozhodne to nepochazi od autokonfigurace (to by tam bylo 169...)

Re:Po připojení do LAN se nastaví brána 0.0.0.0 a nejde změnit
« Odpověď #4 kdy: 05. 12. 2024, 15:02:03 »
 Bohužel mám napřímo připojené to LOGO a ručně nastavit nejde. Režim letadlo. Aby fungovala jen siťovka.
Software co k tomu je, tak vyžaduje nastavenou výchozí bránu. Bohužel ten program je tak hloupý, že tam nic nastavit nejde. Pouze vyhledat v síti a připojit a potřebuje pro komunikaci nastavenou výchozí bránu. Vyhledat lze.

Ale jak píši...pokud připojím stejný typ LOGA a již jsem ho měl připojený a fungoval, tak normálně nastavim ip adresu počítače na 192.168.0.1 a maska 255.255.255.0 a výchozí brána 192.168.0.1 a Logu adresu třeba 192.168.0.79 tak to normálně funguje. A toto samé nastavím při připojení dalšího, tak to samo nastavuje výchozí bránu na 0.0.0.0 aprvních 10 zařízení které jsem měl připojených k tomuto počítači, tak normálně funguje, ale více již jich nejde.

jjrsk

• 571
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05. 12. 2024, 16:10:49 »
Pokud mas kabel z pocitace zapojeny to toho kramu, a nemas na tom pocitaci zadnou dalsi sit (ani wifi) tak proste zadnou GW mit nebudes. Nedava to zadnej smysl.

Jestli je to to co sem nasel (https://www.siemens.com/cz/cs/products/automation/systems/industrial/plc/logo.html) tak je to nejaka cmoudova vec, a tudiz je dost dobre mozny, ze to bez internetu fungovat nebude vubec, nebo to minimalne budes muset pres ten cmoud nejak aktivovat.

Tzn ty potrebujes tu vec nepripojovat kabelem k pocitaci, ale musis to pripojit k nejake te internetokrabce kterou doma mas, a pokud nema dalsi volny konektor, tak si holt musis poridit switch.

« Odpověď #6 kdy: 05. 12. 2024, 16:17:40 »
Logo rozhodně není zařízení závislé na cloud. Běžně se propojí kabelem s počítačem a program ho dokáže najít. Výchozí brána skutečně pro Logo! Soft není potřebná. Zkusil bych prvně resetovat Logo do továrního nastavení a poté bych si s tím hrál. Delší dobu jsem s Logem nedělal, ale předpokládám že Siemens tam začíná implementovat stejné bezpečnostní politiky jako na S7. Není možné, že pro připojení je nutné mít certifikáty?

« Odpověď #7 kdy: 05. 12. 2024, 19:51:28 »
Už si s tím hraji týden. Reset Loga do továrního nastavení proběhl jako první. Dříve připojená loga když připojím, tak není problém. Mám už 3 uplně nová vyndaná z krabice které dělají to samé. Nastaví mi v počítači vychozí adresu na 0.0.0.0 po zastrčení do LAN a nic nejde. Dříve připojené to nedělají.

« Odpověď #8 kdy: 05. 12. 2024, 22:09:29 »
Bohužel ani přes wifi router na domácí wifi to nejde. Jakmile se připojím přes wifi a pokusím se připojit, tak se stane to samé. Nastaví se výchozí na nuly a přestane vše fungovat. Přijde mi to jako kdyby si počítač zjistil MAC a zablokoval. Pak to hlásí chybu ip adres. A přitom na wifi mám automatické přidělování.

Pokud mas kabel z pocitace zapojeny to toho kramu, a nemas na tom pocitaci zadnou dalsi sit (ani wifi) tak proste zadnou GW mit nebudes. Nedava to zadnej smysl.

Jestli je to to co sem nasel (https://www.siemens.com/cz/cs/products/automation/systems/industrial/plc/logo.html) tak je to nejaka cmoudova vec, a tudiz je dost dobre mozny, ze to bez internetu fungovat nebude vubec, nebo to minimalne budes muset pres ten cmoud nejak aktivovat.

Tzn ty potrebujes tu vec nepripojovat kabelem k pocitaci, ale musis to pripojit k nejake te internetokrabce kterou doma mas, a pokud nema dalsi volny konektor, tak si holt musis poridit switch.

« Odpověď #9 kdy: 05. 12. 2024, 22:12:08 »
Vůbec to nepracuje na cloudu. Je to jen takový doplňek u tohoto zařízení k ničemu. Nemá tolik funkcí. A web editor to je úplně mizerný program.

« Odpověď #10 kdy: 06. 12. 2024, 09:39:53 »
Podle rad:

DHCP automaticky, v LOGU nastaveno po resetu ip 192.168.0.3 maska 255.255.255.0 GW 192.168.0.1

Pustím Software vyhledám. Najde a když chci poslat do LOGA nahlásí Není možné přistoupit.
Připojené mám pouze LOGO.

Pokud si pamatuji, tak nikdy nešlo poslat napřímo bez toho aniž bych měl jako výchozí bránu počítač.

Když připojím jiné LOGO, které dříve fungovalo a nastavím ip počítače na 192.168.0.1 a GW na to samé, tak to normálně funguje. V Logu nastavím ip jakoukoliv v rozmezí mimo 1 a funguje. Do té doby to fungovalo, než jsem připojil 10-té v pořadí a více. Již dříve připojené fungují s tímto postupem

Jakmile připojím 11-té  a další v pořadí a zopakuji postup, tak to nefunguje a GW se nastaví na 0.0.0.0 a nic nejde.

Počítač si někde pamatuje připojená zařízení? Nemůže to být tím?

« Odpověď #11 kdy: 06. 12. 2024, 09:46:46 »
Toto se stane po připojení 11-tého a dalšího v pořadí. Přepíše mi to ip na jiné a GW na 0
U již dříve zapojených a funkčních mi to toto nedělá.

« Odpověď #12 kdy: 06. 12. 2024, 09:57:05 »
Podle rad:

DHCP automaticky

Absolutně nechápu počínání... Jaké DHCP? Ve W10 žádný DHCP server není. Připojíš nějakou podivnou krabičku napřímo k síťové kartě v PC, které není k ničemu jinému na síti připojené, a očekáváš, že se stane jako co? Zázrak?
« Poslední změna: 06. 12. 2024, 09:59:28 od LolPhirae »

« Odpověď #13 kdy: 06. 12. 2024, 10:05:18 »
Podle rad viz výše. Já neočekávám nic. Podle mne, tak to tedy doposud fungovalo, že jsem vše nastavil na pevno a fungovalo to. Až do té doby než jsem připojil 11-té zařízení a výše.

Rady jako zázrak nepotřebuji.

Podle rad:

DHCP automaticky

Absolutně nechápu počínání... Jaké DHCP? Ve W10 žádný DHCP server není. Připojíš nějakou podivnou krabičku napřímo k síťové kartě v PC, které není k ničemu jinému na síti připojené, a očekáváš, že se stane jako co? Zázrak?

« Odpověď #14 kdy: 06. 12. 2024, 10:07:39 »
Pokud chce poradit, tak napište co kde mám nastavit. Né jen zázrak. Jinak asi nepište.

Podle rad:

DHCP automaticky