Je zde místo pro nějaký moderní, ne-UNIXový operační systém?
Citace: oksoft 05. 08. 2019, 19:38:39Je zde místo pro nějaký moderní, ne-UNIXový operační systém?Je zde důvod něco takového chtít?
Jen by mě zajímalo podle těch věcí co jsem napsal jak by jste si to představovali
Jen tak k tomu, mé vize UI jsou, no, velice odlišné od Xfce, i3, GNOME, Win Explorer, MacOS Kdoví co, Android či iOS. Je to stále GUI, ale úplně jiné paradigma.
Citace: oksoft 05. 08. 2019, 20:36:05Jen by mě zajímalo podle těch věcí co jsem napsal jak by jste si to představovaliTak vzhledem k předchozímu by to chtělo asi podrobněji + některé věci vysvětlit...Citace: oksoft 05. 08. 2019, 20:43:22Jen tak k tomu, mé vize UI jsou, no, velice odlišné od Xfce, i3, GNOME, Win Explorer, MacOS Kdoví co, Android či iOS. Je to stále GUI, ale úplně jiné paradigma.Tak potom asi nemá, protože uživatelé by stěží měli důvod přecházet na něco výrazně nového.
Jen tak k tomu, mé vize UI jsou, no, velice odlišné od Xfce, i3, GNOME, Win Explorer, MacOS Kdoví co, Android či iOS. Je to stále GUI, ale úplně jiné paradigma....Ergonomické, intuitivní rozpoložení, propracované strojové učení, unifikované rozhraní (alespoň nějak je donutit)...
Citace: Cikáda 05. 08. 2019, 20:05:21Citace: oksoft 05. 08. 2019, 19:38:39Je zde místo pro nějaký moderní, ne-UNIXový operační systém?Je zde důvod něco takového chtít?Ja myslim ze je, existuje cela rada real world problemu (napr. nyni zbytecne zpomaleni diky chybam postrannich kanalu CPU), pripadne ruzne cross-ISA kompatibility, efektivita vyuziti HW, atd., kde by se nove myslenky urcite daly pouzit.
Citace: mhi 05. 08. 2019, 20:53:22Citace: Cikáda 05. 08. 2019, 20:05:21Citace: oksoft 05. 08. 2019, 19:38:39Je zde místo pro nějaký moderní, ne-UNIXový operační systém?Je zde důvod něco takového chtít?Ja myslim ze je, existuje cela rada real world problemu (napr. nyni zbytecne zpomaleni diky chybam postrannich kanalu CPU), pripadne ruzne cross-ISA kompatibility, efektivita vyuziti HW, atd., kde by se nove myslenky urcite daly pouzit.No to je hezký, ale jak se to týká (ne)UNIXovosti? Prostě by mě zajímalo, co tím autor myslel. Respektive co ho vede k takovému požadavku. @oksoft?
Citace: oksoft 05. 08. 2019, 20:43:22Jen tak k tomu, mé vize UI jsou, no, velice odlišné od Xfce, i3, GNOME, Win Explorer, MacOS Kdoví co, Android či iOS. Je to stále GUI, ale úplně jiné paradigma....Ergonomické, intuitivní rozpoložení, propracované strojové učení, unifikované rozhraní (alespoň nějak je donutit)...Jakože se normálně zuby nehty držím hardwaru a spodních vrstev OS, tak tohle mě zajímá. Vyšší úroveň abstrakce / prázdninové fantazírování mě neuráží. Taky mám pár divokých nápadů, které se mi asi nikdy nepodaří realizovat. Takže: jestli se nestydíte a jestli to není obchodní tajemství, nechcete to víc rozvést? :-) Ať Vám to můžeme rozcupovat / dobré sci-fi mám taky rád.