Jasně, v GUI na to nemá prostor. Proto je potřeba instalovat extra balíček, který mi v celém okně zobrazí celé DVA přepínače, z nichž jeden ani nereflektuje reálný stav.
Souhlasím, není to chyba ani nedostatek, opravdu je to vlastnost, vlastnost linuxových vývojářů, kteří nemají ani ponětí o tom, co běžní uživatelé počítače chtějí/požadují/očekávají.Je jim to jedno, žijí ve své bublině. Opravdu není normální konfigurovat takovéto běžné chování v konfiguračním souboru. Běžnému uživateli je nějaký event a handler úplně u zadeke.
V pořádku, Linux není systém pro běžné uživatele, jen nechápu, proč pořád někdo tvrdí opak. Pak se tady Linuxáci rozčilují nad nízkou adopcí Linuxu, která má za následek například to, že výrobci HW jim na něj s podporou z vysoka serou. Jenže ono je jednodušší nadávat na lobby Microsoftu a jiných korporací, než si přiznat, že běžný uživatel prostě linux používat nechce, protože je to nedodělaný kočkopes.
Ale jo, čekal jsem, že mi někdo vysvětlí, že počítač používám špatně a že ho pravděpodobně nemám používat vůbec. Oni se totiž počítače nedělají pro lidi, ale lidi se musí přizpůsobovat počítačům... Já ho vlasně asi už ani používat nechci, ale musím! Tak proč mi to někdo neudělá jednodušší?
Přesně, do půl hodiny mám funkční počítač, pak sundám nohy ze stolu a můžu pracovat.
Já opravdu tomu Linuxu dávám už asi půl roku šanci i na korporátním stroji a úplně všude, ale jednoho dne to asi všechno vzteky rozmlátím... 9/10 distribucí má ty samé vady, pardon, vlastnosti.