BIOS a grafickou kartu (1 integrovaná) jsem aktualizovala jako první, protože to jsou obecné rady na internetu
Ale je to už nějakou dobu, ale pořád mi to vrtá hlavou.
Majiteli ntb to ani tolik nevadí, protože ho spíše využívá jako standardní desktop, tedy s externím monitorem (jako rozšířenou plochu). A nechce jiný systém než windows kvůli například účetní aplikaci, takže jiný OS jsem nezkoušela.
Dump (snad) dodám zítra.
Teď jsem si vzpomněla, že se to stává i bez napájení.
A vždy se to stane, když ntb jede po zapnutí několik desítek minut bez připojeného externího monitoru a i po nějakém čase po odpojení monitoru.
A prý když běží na pozadí video, tak ntb nespadne ani když není připojený externí monitor.
Vyzkoušeny 2 různé monitory - jeden nový Dell připojený HDMI - HDMI a starší monitor (značku z hlavy nevím) připojený VGA - HDMI, vyzkoušena i TV přes HDMI...
Shrnutí - když je připojený jakýkoliv z monitorů či TV ve 100% ntb nikdy nespadne do BSoD. Když není připojený monitor, ale na pozadí běží video, ntb nespadne do BSoD (a ani při MemTest86 počítač nespadl), v ostatních případech vždy BSoD (pozn. majitel ntb nehraje žádné hry a využívá kromě účetní aplikace a MS Office jen nějaké webové aplikace).