Zajímalo by mě zda se dá pod Win XP nebo Win 8.1 spustit iso instalačka linuxu? Třeba existuje nějaký program, pod kterým by to šlo, abych mohl na cílový ssd disk či oddíl na něm zřízený zahájit instalaci tedy, aby se zkopírovala data, která linux potřebuje a po restartu už by to najelo do linuxu.
Konkrétně chci nainstalovat na zkoušku více Windows like dister na jedno ssd, abych si mohl vybrat, které potřebuji. Musím dodat, že na Windows XP mám celkem 3GB paměti RAM, na W 8.1 asi bude 8GB, min. 4GB nejsem si jistý.
Pokud máte zkušenost s instalací windows like distra, budu rád pokud mi napíšete, jak velký potřebuju vyhradit oddíl na to abych mohl začít instalovat; potřebuju tam přiinstalovat programy jako Mozilla Firefox a Thunderbird Chrome, Shotcut na stříhání videí, něco na konverzi videí (používám FormatFactory) nebo záznam a střih audia (Na windows mám CoolEdit je lepší než Audacity - snadnější ovládání) nevím zda linux má taky Audacity? A přehrávač VLC? Editor PSPAd asi není co? Notepad++? LibreOffice, prohlížeč obrázků, náhrada za HW Info, JOSM (pro mapery), virtual box pro nainstalování Windows XP a Windows 8.1 - ale zde bych pak potřeboval vyřešit blokování odchozího malwaru z windows 8.
Jinak používám ještě Delphi 7 a CodeBlocks, zřejmě bych přidal FreePascal, software na RAM disk. A náhrada za Photoshop CS2 by nebyla? Ten často doporučovaný program Gimp mi vůbec nesedl. Má to úplně jiné ovládání, vyskakující překážející okna. Ten starý Photoshop byl pro mě akorád, jednoduchý a bylo tam vše, přehledný krátký toolbar. Nebo náhrada za mspaint. Já totiž na moderních winech nesnáším ten velký pruh s ikonama, místo menu, které zabírají spoustu místa na výšku vzhledem k rozlišení obrazovky 800x600.