Doporučíte čtečku knih?

Ctenar

Re:Doporučíte čtečku knih?
« Odpověď #30 kdy: 12. 02. 2018, 15:02:56 »
Ad Kindle: no moment, on si neporadi s PDF ? Nenafotil by mi nekdo prosim prosim jak vypada na Kindle to odkazovane PDFko na uloz.to? Funguje to nejak kdyz je prvni stranka v nejakem uchylnem formatu a zbytek v jinem ? Alternativne nejake stranky landscape a nektere portrait.

ad cteni v inverznim rezimu na Androidu: takhle to presne mam. Jake to ma (ne)vyhody s Kindlem? Ctu na 7" nalezato tak se bojim 6" nastojaka jak to bude vypadat :-(.

Pokud jde o modrou slozku svetla, ta by nemela byt uplne spatna na noc. V pracovne doma jsem si nainstaloval warm-light LED pasky (je jich >15m), mam k tomu napetovy zdroj se snizenym napetim a je to i pres den velice prijemne, vlastne uz normalni lampou nesvitim (jen u stolku hnusna bila zarivka)

Tomáš Roll

Re:Doporucite ctecku knih?
« Odpověď #31 kdy: 12. 02. 2018, 15:03:39 »

Ctecky jsou na pdf nevhodne, protoze pdf ma pevne stanoveny format a ten obvykle je prilis velky na maly display ctecky, pokud to nechcete cist pod lupou. Takze pokud trvate na pdf, tak to abyste si koupil Kindle DX.

Kindle DX se už 5 let nevyrábí.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 12. 02. 2018, 15:17:54 »
Poodsvícení má kindle i pocketbook, obě ho maji regulovatelné. A pak, je jasné, že nevíš o čem mluvíš. Podsvícené čtečky neni tak výrazné a rušivé jako lcd mobilu

Proto jsem tam napsal "skoro", ty chytrej.

t2000

« Odpověď #33 kdy: 12. 02. 2018, 15:28:58 »
Ad Kindle: no moment, on si neporadi s PDF ? Nenafotil by mi nekdo prosim prosim jak vypada na Kindle to odkazovane PDFko na uloz.to? Funguje to nejak kdyz je prvni stranka v nejakem uchylnem formatu a zbytek v jinem ? Alternativne nejake stranky landscape a nektere portrait.

ad cteni v inverznim rezimu na Androidu: takhle to presne mam. Jake to ma (ne)vyhody s Kindlem? Ctu na 7" nalezato tak se bojim 6" nastojaka jak to bude vypadat :-(.

Pokud jde o modrou slozku svetla, ta by nemela byt uplne spatna na noc. V pracovne doma jsem si nainstaloval warm-light LED pasky (je jich >15m), mam k tomu napetovy zdroj se snizenym napetim a je to i pres den velice prijemne, vlastne uz normalni lampou nesvitim (jen u stolku hnusna bila zarivka)

Já na Kindle čtu v normálním režimu, na 5,5" telefonu naležato. Takže text má skoro stejnou velikost, akorát na telefonu je míň řádků, ale na to se dá zvyknout a v podstatě to ničemu nevadí.

Noční režim odfiltruje modrou složku (alespoň u mne, tel. Lenovo K5 note), bílá barva pak zežloutne: https://img.gadgethacks.com/img/87/97/63614456659698/0/dont-wait-for-google-get-night-mode-right-now-android-nougat.1280x600.jpg

kindle

« Odpověď #34 kdy: 12. 02. 2018, 15:49:39 »
Kindle PW z Amazonu.de za 79.99Eur (kdyz je akce - Black Friday, Cyber week, atd..) + mailboxde.cz postovny 120,-Kc..
sponzorovana verze - reklamy se daji nechat pres technickou podporu vypnout (ale az tak moz neobtezuji)