Byli jste někdy na podpoře?

xyz

• 240
    • Zobrazit profil
Re:Byli jste někdy na podpoře?
« Odpověď #90 kdy: Dnes v 18:43:14 »
Nechapu kde se vzal ten FUD, ze agile = zadirani. Pokud to nekdo tvrdi tak nepracoval agilne a/nebo mel vedeni kikoti. Ja uz bych teda nechtel delat jinak - at uz jako lopata v korpo nebo jako SM/PO "na svem".

Tohle mě zaujalo. Proc už ne jinak než agilne?

« Odpověď #91 kdy: Dnes v 18:52:23 »
Taky si neumím představovat pracovat jinak než agilně, to spíše dotyční to měli blbě vedené, a metody neetického managementu nepřesně označují jako že za to může agile, popř. něco jiného. Přitom za to může to, že s váma někdo jebká a ještě ke všemu to neumí.

Mě agile jako vývojáře chrání, stejně tak Jira a sprinty. Používám to jako páku i jako obranu. Když je pořádek a organizace práce je jasně daná, tak se v tom potom protistraně hůře hledá stupidní argumentace proti mě a rovněž to i zákazníkovi zvyšuje důvěru, protože sám může vidět, co vývoj obnáší a co trvá.

« Odpověď #92 kdy: Dnes v 21:29:57 »
Ve státní správě s jejími výběrovými řízeními je to občas problém.
Protože už zadání na začátku obsahuje kompletní seznam požadavků, termíny, případně i postupy kontroly před převzetím. A samozřejmě vyhrává nejnižší cena.
Žádné možnosti oficiální úpravy zadání během vývoje, protože by to mohl někdo napadnout.
A neoficiálně také raději ne, protože se pak po tobě akorát může někdo začít vozit při přebírání výsledku podle původního zadání.
Už jsme se státními organizacemi absolvovali dva soudy o podobné věci, kdy to nechtěli převzít a zaplatit.