Ideální střední škola, nejlépe, kde se učí Python

Re:idelaní střední škola, nejlepe, kde se učí Python
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 20:02:39 »
Přesně. Nejlepší lidé v oboru, které jsem potkal byli samouci. Já jsem taky samouk.
lol
Cíl nebyl se pochválit. To jen aby bylo jasno, jo? :D

Well, nebýva to tak. Existuje zopár insitních géniov, ale väčšina samoukov stojí za starú bačkoru.

« Odpověď #16 kdy: Dnes v 20:52:50 »
Přesně. Nejlepší lidé v oboru, které jsem potkal byli samouci. Já jsem taky samouk.

Well, nebýva to tak. Existuje zopár insitních géniov, ale väčšina samoukov stojí za starú bačkoru.

Další nesmyslné paušální generalizující tvrzení? Chtěl bych mít takhle ve všem jasno!

« Odpověď #17 kdy: Dnes v 20:59:11 »

Další nesmyslné paušální generalizující tvrzení? Chtěl bych mít takhle ve všem jasno!

Nie je to paušalizujúce a nezmyslené,  geniálni insitní programátori bývajú dobrí, preto som ich spomenul. Paušalizácia by bola, kebyže napíšem, že všetci samoukovia stoja za starú bačkoru.

qelurg

• 397
    • Zobrazit profil
Re:Ideální střední škola, nejlépe, kde se učí Python
« Odpověď #18 kdy: Dnes v 21:38:36 »
Můj syn je na Gymnáziu, v prvním ročníku, Python se naučil už dříve sám a je dost pokročilý. Kdyby ale chtěl, mohl by na Gymnáziu z Pythonu maturovat. Takže Python a Gymnázium se nemusí vylučovat a všeobecné vzdělání je dnes asi lepší sázka na budoucnost, než it střední škola. Maturitu proto syn plánuje z matematiky a fyziky nebo chemie. Z IT ne, i když z něj by odmaturoval už teď.

a6b

• 220
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Dnes v 21:45:32 »
Můj syn je na Gymnáziu, v prvním ročníku, Python se naučil už dříve sám a je dost pokročilý. Kdyby ale chtěl, mohl by na Gymnáziu z Pythonu maturovat. Takže Python a Gymnázium se nemusí vylučovat a všeobecné vzdělání je dnes asi lepší sázka na budoucnost, než it střední škola. Maturitu proto syn plánuje z matematiky a fyziky nebo chemie. Z IT ne, i když z něj by odmaturoval už teď.

to je radost, kdyz mu jde matika tak at studuje matiku, to programovani pujde s tim ruku v ruce. ale matika a fyzika je vic nez jen it.

Zuk

« Odpověď #20 kdy: Dnes v 22:46:23 »
Než syn dostuduje, budou 99% věcí programovat roboti a dohlížet na to bude jen pár seniorů. Ostatní si budou hledat práci v jiných oborech..

« Odpověď #21 kdy: Dnes v 23:42:47 »

Také jsem začínal jako samouk. Abych později na VŠ viděl, kolik důležitých věcí jsem byl přehlížel. A matematika, resp. matematické myšlení rozvinuté při jejím studiu, mi neskutečně pomohlo. A pomáhá mi to dodnes - mimo jiné vidět, kolik špatného kódu lidi vyplodí - zejména samouci a nedouci.
Další užitečná schopnost je cit pro jazyk. To také u většiny chybí. Jak chce někdo napsat čitelný, elegantní program s minimem chyb, když se neumí čitelně, elegantně a srozumitelně vyžvejknout ani ve svém rodném jazyce...