Datová SIM Vodafone + MikroTik Chateau

chapp

Datová SIM Vodafone + MikroTik Chateau
« kdy: Dnes v 20:06:09 »
Mám datovou SIM od Vodafone CZ a byl jsem tak naivní, když jsem věřil, že si můžu koupit lepší router a SIM v něm bude fungovat. Mám MikroTik Chateau a s touto datovou SIM ani ťuk. Když do stejného routeru vložím běžnou předplacenou SIM, také od Vodafone, všechno funguje, jak má. Našel jsem pár komentářů, jako změnit APN na web.vodafone.cz, vypnout PIN apod., ale nic nepomohlo. Ta SIM se vůbec nepřihlásí do sítě.

Je to otázkou nastavení, nebo to Vodafone blokuje abych nemohl mít datovou SIM třeba v telefonu?

Děkuji a hezké svátky :)

Re:Datová SIM Vodafone + Mikrotik Chateau
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 21:03:46 »
A v jakém zařízení ta datová SIM fungovala až doteď? Tam bych se podíval do nastavení a podle toho pak nastavil i ten Mikrotik. A pokud to nepomůže, tak kontaktovat přímo technickou podporu Vodafone.

chapp

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 21:07:02 »
Je to starý Huawei. Do nastavení jsem koukal, ale není tam nastaveno nic víc, než APN "internet". Předpokládám, že to je nastavený Vodafonem mimo WebGUI.

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 21:16:17 »
SIM od VF mám v TP-Linku TL-MR150 a nastavení je takto:

Internetový profil: Vodafone
Profil ISP: Vodafone
Jméno profilu: Vodafone
Typ PDP: IPv4 & IPv6
Typ APN: Statický
APN internet
Typ ověření: CHAP
Uživatelské jméno a heslo bez vyplnění

Brumla

• 139
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 21:42:53 »
A máte ten mtik na stejné adrese jak dřív ten huawei? Pokud je sim vázaná na místo/adresu/bts tak Vám jinde nepojede, pokud není na stejném místě.

Karmelos

• 1 248
    • Zobrazit profil
Re:Datová SIM Vodafone + MikroTik Chateau
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 22:11:21 »
Už jsem se setkal s tím, že modem neviděl vloženou kartu, protože byla špatně vložená, respektive měla menší tloušťku a kontakty nejspíš nedoléhaly. Vypodložit kartonem pomohlo. Ale to byla nová karta ve starém modemu. Zkuste ověřit že modem kartu vůbec načte (požaduje PIN třeba). Dále pokud je starší a třeba jen 4g,  modem může chtít 5g... Můžete zkusit vyměnit za novou...
Gréta je nejlepší.