Subversion pro vývoj distribuce

stewe

Subversion pro vývoj distribuce
« kdy: 06. 07. 2010, 15:26:29 »
zdar,

trosku prerabam jedno minidistro (to je jedno ake a za akym ucelom) a potreboval by som nieco ako subversion, ale ide o to, ze subversion pri importe vyhodil chybu, ze nepozna subory typu link (link na subor), binarky, vsetky subory a adresare bere, ale toto nie, ako sa to da obist ? poznate nieco ine?

ako sa to vlastne robi? ako sa "vyvija" distro? teraz to robit dost krkolomnym sposobom ...

(konkretne ide o slackware, mam adresar s komplet rozlozenim na disku (cd) ako sa to instaluje, aj s balickami vo virutalnej masine, potom ten system vyvijam, nabootujem do cd-cka, tam mountnem disk s vyvijanym os, odtial spravim balik, to stiahnem do pocitaca, skopirujem do adresara s instalackou a vyrobim iso a nainstalujem ...)

subversion by mi mal poskytnut moznost verziovania a dalej by som si robil rozne commity ... rozmyslam ze budem mat tri disky, vo virtualnej masine sa to da lahko, na jednom budem vyvijat a budem robit commity do svn-ka na druhom disku)

alebo poradte ako na to :))
« Poslední změna: 06. 07. 2010, 20:51:38 od Petr Krčmář »

Re: subversion pre vyvoj os
« Odpověď #1 kdy: 06. 07. 2010, 20:05:48 »
v com presne sa bude tvoje dielo odlisovat od povodnej distribucie a pre koho je to urcene?

stewe

Re: Subversion pro vývoj distribuce
« Odpověď #2 kdy: 06. 07. 2010, 23:20:40 »
to je uplne bezpredmetne a neviem naco by ti to bolo :) ja sa pytam na konkretnu vec ako sa to robi. chcem si to proste vyskusat, je to hobby

« Odpověď #3 kdy: 07. 07. 2010, 00:34:34 »
Subversion by je měl umět – viz http://www.rekk.de/bloggy/2008/versioning-symlinks-with-subversion-on-linux/

A kdyby to nešlo, tak můžeš zkusit Mercurial – http://hgbook.red-bean.com/read/ – ten si s nimi poradí určitě.

stewe

« Odpověď #4 kdy: 07. 07. 2010, 01:25:30 »
Citace
A kdyby to nešlo, tak můžeš zkusit Mercurial – http://hgbook.red-bean.com/read/ – ten si s nimi poradí určitě.

super, urcite precitam, len musim nejako osetrit, aby som sice importol vsetko, ale nie napr. /dev, ten sa myslim vytvara pri starte dynamicky

dustin

« Odpověď #5 kdy: 07. 07. 2010, 07:43:33 »
Tak to na úvod importuj z nějakého liveCD, aby nebyl importovaný root živý. A vyřešíš tím dynamicky generované soubory i namontované speciály.

Program

Kontrolní otázka
« Odpověď #6 kdy: 07. 07. 2010, 11:45:23 »
To já jsem si říkal, že si nějaký OS udělám, ale prý je potřeba nějaký "překladač c", neví někdo, co to je a kde se to dá sehnat? Nebo aspoň slovník, že bych to zkusil překládat sám. Díky  :o

stewe

Re: Kontrolní otázka
« Odpověď #7 kdy: 07. 07. 2010, 12:00:14 »
To já jsem si říkal, že si nějaký OS udělám, ale prý je potřeba nějaký "překladač c", neví někdo, co to je a kde se to dá sehnat? Nebo aspoň slovník, že bych to zkusil překládat sám. Díky  :o

velmi vtipne :)

aaa

« Odpověď #8 kdy: 07. 07. 2010, 12:03:53 »

Ak to bolo myslene ironicky tak vcelku vtipne, ale ak chces "vyrabat" OS a nevies co je "prekladac c" (ak uspejes so slovnikom, daj vediet) zrejme by si si mal najst inu zabavu  :D

Program

« Odpověď #9 kdy: 07. 07. 2010, 12:13:38 »

velmi vtipne :)

No ne, vážně. Podle toho dotazu bych fakt doporučoval se zabývat něčím krapet jednodušším. Jinak SVN simlinky zvládá bez problémů a special nastavení (jestli si dobře pamatuju, tak to byla jedna z proklamovaných vlastností oproti CVS). Dál také nechápu, proč živý FS cpete do repa (nebo proč teda řešíte /dev), to tam přece nemá co dělat...

stewe

« Odpověď #10 kdy: 07. 07. 2010, 13:44:12 »
Citace
No ne, vážně. Podle toho dotazu bych fakt doporučoval se zabývat něčím krapet jednodušším. Jinak SVN simlinky zvládá bez problémů a special nastavení (jestli si dobře pamatuju, tak to byla jedna z proklamovaných vlastností oproti CVS). Dál také nechápu, proč živý FS cpete do repa (nebo proč teda řešíte /dev), to tam přece nemá co dělat...

jj presne, samozrejme ze tam nechcem /dev a podobne, ale neviem si predstavit samotny proces, ako sa to proste robi ... lebo sucasne to robim strasne komplikovane, to musi ist proste jednoduchsie, cely ten popis co som pisal v prvom prispevku je strasne tazkopadny. to sa tyka vsetkych linuxov, napr. take ubuntu, ako sa to vyvija? musia v tom mat poriadok, nemozu to robit tak ako ja, tak ako to robia ?