Ahoj vsem, potreboval bych poradit s tplink zarizenima EAP/omada platformou, nejsem v tom zrovna kovanej.
Mam doma EAP225, ktery je pouzity jako uplne nejjednodussi AP, ma 2 ssid, jedno pro 2.4G, jedno pro 5G sit. O zbytek sitovani (dhcp, NAT atd) se stara jinej router.
Jsou ale mista v baraku (jidelna), kam wifi dosahne spatne (tlusta zed ze solidniho betonu v ceste, na mobilu se mi tam prepina wifi/mobilni data). Nastesti je ale v tom miste ethernetovej kabel, neni problem tam poslat PoE a pripojit tam cokoliv k domaci siti. Tak jsem si rekl, ze prozkoumam moznosti meshe a vyuziju stavajici APcko co uz mam, ale vynorily se mi nejaky otazky:
- Kdyz chci mit doma jednu sit na vice APckach a pripojeny zarizeni si ta sit predava sama, rika se tomo mesh, ze ano?
- Z toho krasnyho navodu, co ma TPlink na strankach jsem pochopil, ze s EAP tohle neni problem, akorat si ty APcka ve vsech pripadech povidaly bezdratove, coz ale nechci, protoze je tam proste blbej signal, zato je tam ten kabel. Kdyz se to propoji po kabelu v jedny siti/switchi, budou si povidat po kabelu a vybodnou se na slabou wifi?
- Jakej model EAP mam chtit dat jako ten satelit do ty jidelny? V navodech se jako podruznej uvadel EAP245 nebo eap225. Co treba EAP110 (vyrazne levnejsi zalezitost), ten by to neumel?
- Slo by sloucit ty ssid pro 5 a 2.4 GHz? ze by bylo jedno ssid a zarizeni si vybralo samo frekvenci?
Jestli nekdo vite, dekuju moc za pripadny nakopnuti!