Dzavy:
- out of office nenastavujeme, to nikoho nezajímá, když je někdo nemocný nebo na dovolené, tak jeho poštu kontrolujeme a co je důležité, to vyřešíme (pošta je v tu chvíli nestažená a visí na webhostingu, tam si ji můžu přeposlat)
- heslo si zaměstnanci nemění, proč by měli? Řešitelné to je, pokud by to bylo nezbytně nutné.
- přidání dalšího uživatele je jen přidání dalšího uživatele, o nic víc nebo méně pracné než u AD
- přístup přes VNC jsem právě chtěl rozšířit o přístup na webové rozhraní mailů, pro samotnou práci (pokud by to bylo nutné) VPN, nerozumím tomu, co znamená nemoc klíčového zaměstnance? Musí se najít nějaká náhrada.
- centrální správu nepotřebuju, jsme malá firma, jde jen o uložení mailů, kontaktů a kalendářů někam jinam než na stanici, sdílení by byl bonus navíc
- proti hostování mám 2 věci, 1. data jsou u někoho cizího, 2. v případě výpadku internetu jsem bez dat (doba je sice moderní, jsme na 100 Mbit optice, ale výpadky jsou pořád)
GMail
- business email adresses - máme své zaužívané adresy, klienti je znají
- video and voice calls - máme VOIP telefony
- integrated online calendars - ok, dobrá možnost
- 30 GB ... ne, díky
- online documents ... ne díky
- easy to create project sites - to je k čemu? nejspíš nepotřebujeme
- security and admin controls - no dobře
- 24/7 phone and email support - chtěl bych to vidět v reálu, zvlášť za 5 USD
Office 365 - k tomu se snad ani nebudu vyjadřovat, máme Office 2010 a fakt o nic jiného nestojíme
Já osobně mám taky raději slušně vybavené pracoviště, jak software, tak hardware (myslím tím i nábytek) a oželím i nějakou tu kačku z platu a tak to i děláme, ale proboha kolik běžných zaměstnanců umí plnohodnotně pracovat s profesionálním řešením, které jsi nastínil. Thunderbird bohatě stačí. Vždyť většina zaměstnanců považuje Word za náhradu psacího stroje, Excel je něco divného s okýnky, kde se dá něco sečíst, Internet se obvykle rovná MSIE, ...
Dávám přednost jednoduchým funkčním celkům, klidně zmatlaniny, než nějaký komplexní kanón na vrabce. To je případ i té studie, ta fakt stojí za přečtení. Obrovský kanón na vrabce a pro zaměstnance to bylo dost náročné.