Schizoidní člověk nadšený není a ani to najevo nedává.
To je normalni flegmatik, zadna psychicka porucha.
na ostatní lidi to působí velmi nepřesvědčivě a ubližují schizoidovi dál, protože tomu nevěří, že se trápí.
Mne triskali celou zakladku. Bylo popularni tlouct lenina. Zacalo to tim ze mne mlatili 2 a v posledni tride mne uz museli tlouct 4 aby mne udolali a jeste na mne museli hodit deku zezadu. I kdyz jsem byl chudinka, tak jsem se naucil prat, neustupovat a rozhodne jsem nedaval svou kuzi lacino. Kdyz jsem nekomu udelal uraz s trvalymi zdravotnimy nasledky (napriklad jsem jim vyrazel zuby kamenem ktery jsem nosil v kapse) tak mne pak asi pul roku nechali napokoji. Vubec si dodnes o tom nedelam zadne vycitky svedomi, uz ve skole jsem rikal ucitelum ze Buh dovoluje utocniky zabit, takze z toho vysli vlastne hodne lacino.
Mne ty rvacky nevadily, maminka mi rikala ve skole mi rikali ze mas problemy se rvackama a ja na to - ale vubec ne ja je zvladam, to spis oni to moc nedavaj. Ucitele byli toho nazoru ze pro uchovani miru ve skole se Lenin nesmi branit. Kdyz mne tloukli a zrovna jsem prohraval tak jim to delalo radost, jakmile jsem ale utocniky v bitce premanevroval tak zacali delat povyk abych je nechal a dostal jsem poznamku.
Timhle chci rict:
a/ nejsi jediny kdo mel nekdy problemy. Ja mel 1000x vetsi, treba na vojne jsme po sobe s mazakama strileli z padesat osmicky ostrejma.
b/ kdyz ti nejde o kejhak tak je to vzasade jen hra - neber to zas tak moc vazne
c/ vetsina slusnych lidi je banda ktera kdyz muze nekomu beztrestne ublizit tak to udela. proc chces byt jako oni.
d/ kdyz ti nekdo ublizuje tak se bran. Nauc se to. To cviceni co ti tu doporucovali neni vubec spatna rada. Zvedani cinek je k nicemu, zacni behat a dej si nejakej poradnej sport pro chlapy - box, ragby, fotbal atd.
e/ nauc se postarat sam o sebe. Zadny takovy ze pujdes k psychousovi si vyslechnout jeho zazracny kecy a uzdravis se. Zacni na tom sam delat. Bez tvoji snahy to nejde.
Otázka je - jaká psychoterapie výše popsané problémy řeší?
Matouše 5 jsem teď přečetl. Píše se tam, že určitým lidem bude blaze, pak, že se má člověk usmířit s bratrem (bratra nemám), pak, že lidé nemají hledět na ženy chtivě, že si mají vyrvat oko nebo useknout ruku, pokud je bude svádět. Že lidé nemají přísahat. Že lidé mají milovat své nepřátele a chovat se k nim hezky. Nic z toho výše popsané problémy schizoida neřeší.
Ale resi. Kdyz se tam pise kterym lidem bude blaze, tak se zacni chovat tak aby ses do jedne skupiny zaradil a bylo ti blaze. Kdyz si prestanes delat sex rukou tak se stanes citlivejsi k emocim. Kdyz mas vsechny ostatni lidi na haku tak se nediv ze se k tobe chovaji tak jak jsi popsal. Laska znamena davej a ber. Pokud se chces vylecit zacni uzivat lek co ti predepisuje Bible - je jedno zda tomu ted veris nebo ne; az si to vyzkousis tak tomu uveris.
Asi bych to nebral tak dogmaticky, prostě tam rady můžou být dobré a špatné.
Musis to brat tak jak je to napsane - to znamena dogmaticky. Nepokousej se to "vylepsit".
Třeba se v Bibli píše "cti otce svého a matku svou, abys dlouho živ byl a dobře se ti vedlo na zemi" - přitom, když jsem rodiče ctil, bylo mi psychicky hůř než když je nectím.
Zacni s prvnim prikazanim - tim nejvetsim. Bud vdecny Bohu za to zes natrefil na Lenina. Za to ze se s tebou Lenin vubec bavi protoze jeho cas je hodne drahej - chce mne temer nekonecny mnozstvi lidi. Az se naucis byt vdecny bohu tak ti nebude delat problem ctit svoji matku ktera je zivila a vychovala. Nebud nevdecny.
V tom Matoušovi 5 se píše "a tomu, kdo by se s tebou chtěl soudit o košili, nech i svůj plášť." - otázka tedy je Lenine, když se s tebou chtěl Microsoft soudit o dvě mega, proč jsi mu ty dvě mega teda nedal a proč jsi mu ještě nepřidal něco navíc??? Proč jsi místo toho od nich požadoval zaplacení soudních výloh? Holt, kdyby ses choval podle výše zmíněného citátu, tak ostatní budou tvou firmu žalovat tak dlouho, dokud nezkrachuje.
Kdyby po mne nekdo chtel hadry co mam na sobe tak mu je dam. Kdykoliv mne nekdo zazaluje v obcanskem sporu tak musim vyplacnout $1500 soudnich poplatku jen proto abych tam mohl nabehnout jako zalovana strana. Za to mi hadry nestoji, klidne si muze vzit moje smradlavy hadry co nosim kdyz chodim behat.
Najdeš zase jiný citát, který tě opravňuje k požadování o zaplacení soudních výloh a který je v rozporu s tím předchozím citátem?
Maly mekky po mne nechtel hadry, ale snazil se mne okract - to znamena zachazet s nim jako se zlodejem - at nahradi skodu 7x.
Co se týče sehnání manželky, mně přitahuje velice málo žen, na ulici se mi třeba líbí jedna nebo dvě ženy za rok. Pravděpodobnost, že takovou naleznu na nějaké seznamovací akci je téměř nulová (počet_žen_na_seznamovací_akci * 2 / počet_žen_co_vidím_za_rok).
Nasleduj bibli aby ses stal mene pysnym a mel nizsi naroky na devcata. Na akcich si mimo jine natrenujes projevovani emoci a jednani s lidmi opacneho pohlavi. Jdi na akci a vyfot se tam s holkama - prines nam pak nejake fotky at vidime jak se tvaris. Jestli je to uplne flegmaticky jak se nas tu snazis presvedcit nebo zda ses normalni hypochondr.