Jak tohle udělám, když nemám MacOS?

Kkt1

Re:Jak tohle udělám, když nemám MacOS?
« Odpověď #60 kdy: 26. 03. 2018, 23:42:07 »
A co třeba ekvivalent FaceTime pro Android nebo Win? Mám na hlave sluchátka s mikrofonem, pracuju a někdo mi volá na mobil - nebo potřebuju volat já. Tak nemusím ani brát do ruky mobil, protože použiju Facetime.

AirDroid + pouzitie Bluetooth pre pripojenie PC k telefonu ako bezdrotoveho headsetu: https://www.technologyhint.com/make-receive-calls-pc-android/ . Vyzaduje to sice, aby telefon bol v dosahu bluetooth, ale tusim aj FaceTime vyzaduje, aby telefon bol na rovnakej WiFi ako Mac.
U facetime je jeden dulezity rozdil. Jsem doma, sedim budto u macu, nebo u tabletu. Zazvoni telefon a ja ho mohu zvednout na iphone, na macu, nebo na tabletu, pripadne na notebooku pokud jeste resim praci. Tohle s bluetooth neudelate...

Ale jistěže jo. Hangouts, Skype (zvracím), Voxer, Viber (zvracím ještě víc). Všechny zvoní na všech online zařízeních s dotyčným účtem.
Viber zvoni kdyz mi nekdo vola na +4206xx? Zajimave...

Pokud oba konce mají Viber nainstalovaný a volající na dotaz při sestavování hovoru odpoví, že chce volat přes Viber, tak samozřejmě.
Pokud oba maji viber... na apple je hezke to, ze mi zavola zakaznik a ja to proste zvednu na kteremkoliv zarizeni... nemusim mit nainstalovanych 100 komunikatoru jenom proto ze je muze pouzivat nektery zakaznik...

Tak jo, zeptám se ještě jednou:
Platí to pro JAKÝKOLI HOVOR, tedy i hlasový např. z pevné linky, nebo pouze pro hovor začínající i končící na applu?
Ano, plati to pro kazdy hovor. Je jedno jestli ti nekdo vola pres facetime, nebo z pevne linky na tvuj iphone, ten hovor proste zvednes klidne i na tabletu nebo na macos.

Kkt1

« Odpověď #61 kdy: 26. 03. 2018, 23:46:34 »
https://prnt.sc/iwrlji treba tohle jsem odmitnul hovor na svem ipadu...

Kkt1

« Odpověď #62 kdy: 26. 03. 2018, 23:50:11 »
Jakmile ale ocekavam od pocitace vice nez internet, e-maily, tak je chromebook IMHO nepouzitelny.
No každopadne si to nemyslí ani autocad http://through-the-interface.typepad.com/through_the_interface/2018/03/the-future-of-autocad.html a ani Airbus https://www.reuters.com/article/us-airbus-alphabet/airbus-to-shift-employees-to-googles-g-suite-memo-idUSKCN1GR28I. Určite akceptujem ak ti chromebook, alebo chromebox nevyhovuje. Máš iné názory. OK. Viem pochopiť ak má niekto svoje priority, náviky, postupy. Ale považujem za problém keď niekto paušalizuje, alebo sa vyjadruje k niečomu čo nepozná povýšenecky a snaží sa všetkým vnútiť to svoje, to jediné správne...
Cetl jsi k cemu to pouzivaji v airbusu? Gsuite. Autocad ma jine pouziti. S chromebookem jsi omezen na playstore a aplikace v nem.

TomBa

« Odpověď #63 kdy: 27. 03. 2018, 00:15:02 »
Mal si to niekedy v ruke? Robil si na tom niečo pár dní?

anonym

« Odpověď #64 kdy: 27. 03. 2018, 00:15:39 »
Je to tak, někdo mi volá na iPhone a začne mi zvonit i iPad. Podmínka je, že musí být připojeni do společné sítě. Já jsem právě čuměl jak puk, když mi poprvé přišla do iPadu smska, protože jsem nechápal, kde se to tam vzalo.

anonym

« Odpověď #65 kdy: 27. 03. 2018, 00:17:00 »
Což je taky možná jeden z důvodů, proč tam není a nemůže být podpora vícero uživatelů najednou. Bylo by to přinejmenším v tomto takové nekonzistentní.

Kkt1

« Odpověď #66 kdy: 27. 03. 2018, 00:31:45 »
Mal si to niekedy v ruke? Robil si na tom niečo pár dní?
Tome, ja nerikam, ze chromebook je spatny stroj. On je to genialni stroj, rychly, ale je to alespon pro me idealni stroj pro internet, mail a aplikace z playstore. Ja vim, ze existuje i Lightroom pro android, netusim jestli funguje na chromebooku ale ocekaval bych ze ano. Problem ktery ja vidim v chromebooku je jeho mala univerzalnost ve srovnani treba s macbookem. Ja treba fotim, tocim video z kamery i z dronu, vse 4k, posloucham hudbu, koukam na filmy, takze stovky gigabajtu dat ktere mi lezi na disku a desitky gigabajtu dat ktere zpracovavam. Co zpracuji mam na nasu (nekolik desitek terabajtu). Umis si v tomhle predstavit chromebook? Ja ne. Ale jak rikam, treba pro mou mamu je chromebook idealni, obcas neco napise, obcas neco vyfoti a nasdili na socsiti, vetsinou internet. Stejne dobre si umim chromebook predstavit nekde na recepci v office, nebo mozna i u sekretarky, umim si ho predstavit doma u nenarocneho uzivatele. A ano, hral jsem si s chromebookem.

Inkvizitor

« Odpověď #67 kdy: 27. 03. 2018, 07:15:46 »
Ano, plati to pro kazdy hovor. Je jedno jestli ti nekdo vola pres facetime, nebo z pevne linky na tvuj iphone, ten hovor proste zvednes klidne i na tabletu nebo na macos.

To bydlis na hrade, ze si nemuzes skocit pro telefon a potrebujes mluvit do nejblizsi lednicky ci sekacky na travu? Zajimavych argumentu pro Apple tu padlo dost, ale tohle uz mi prijde fakt jako pseudoduvod.

Kkt1

« Odpověď #68 kdy: 27. 03. 2018, 09:07:59 »

To bydlis na hrade, ze si nemuzes skocit pro telefon a potrebujes mluvit do nejblizsi lednicky ci sekacky na travu? Zajimavych argumentu pro Apple tu padlo dost, ale tohle uz mi prijde fakt jako pseudoduvod.
Obcas zapomenu telefon v kabate. Obcas sedim u pocitace a hraju neco se sluchatky. Obcas sedim v obyvaku, koukam se zenou na film a jsem na tabletu zatimco telefon nabijim v pracovne. Ano, muzu mit telefon na maximalni hlasitost abych ho slysel a ano, muzu zvednout zadel a dojit si pro nej. U androidu bych musel, u apple muzu. Ja mam rad tohle pohodli. A apple dela podobne malickosti pro uzivatele a uzivatele to evidentne maji radi, jinak by tuhle funkcionalitu v apple asi nedelali.

Kkt1

« Odpověď #69 kdy: 27. 03. 2018, 09:20:34 »
Kdyz jsme uz u toho co treba ocenuji jeste na apple reseni - zpravy. Je jedno jestli poslu zpravu z iphone, tabletu, nebo macos, proste sednu a odeslu. U macos je podminka aby byl telefon v dosahu stejne wifi. Zpravy jsou od nejake posledni verze synchronizovany pres icloud (muzou), takze mam vsude historii zprav. Nebo me bavi detekce kontaktu ve zpravach. Prijde mi e-mail a detekuje to veci jako telefon, adresa, jmeno firmy atd a ja si to muzu rovnou ulozit. Nemusim zadat o vymenu kontaktu, proste me macos v tomhletom podporuje jako uzivatele. O kalendari kteri me upozorni ze je cas vyrazit na schuzku protoze cesta autem trva xx minut asi nema smysl mluvit, myslim ze tohle umi i android (nevim). Dalsi vec kterou ja treba pouzivam je synchronizace dokumentu a desktopu pres icloud. V praci typicky pracuji na imacu, doma na imacu, na cestach macbook. Neresim veci jestli jsem si zkopiroval nejakou posledni prezentaci nebo smlouvu. Just works. Ano, mohl bych si asi nainstalovat dropbox nebo cokoliv jineho a nejak to nakonfigurovat, ale proc bych to delal kdyz tohle just works? A tohle jsou proste ty drobnosti, ktere me setri cas.

black3r

« Odpověď #70 kdy: 27. 03. 2018, 10:53:08 »
Je to tak, někdo mi volá na iPhone a začne mi zvonit i iPad. Podmínka je, že musí být připojeni do společné sítě. Já jsem právě čuměl jak puk, když mi poprvé přišla do iPadu smska, protože jsem nechápal, kde se to tam vzalo.

Zpravy jsou od nejake posledni verze synchronizovany pres icloud (muzou), takze mam vsude historii zprav.

mam iPhone aj iPad (Mac nemam)... treba to niekde nastavit, alebo to funguje iba, ak SMS / hovor posiela niekto z apple devicu? Lebo na iPad-e sa mi v historii sprav zobrazuju iba tie 2 iMessage ktore som za rok dostal od toho jedneho cloveka co poznam, co ma nejaky iDevice, a nepamatam si, ze by mi niekedy iPad zvonil :D

Kkt1

« Odpověď #71 kdy: 27. 03. 2018, 11:08:41 »

Zpravy jsou od nejake posledni verze synchronizovany pres icloud (muzou), takze mam vsude historii zprav.

mam iPhone aj iPad (Mac nemam)... treba to niekde nastavit, alebo to funguje iba, ak SMS / hovor posiela niekto z apple devicu? Lebo na iPad-e sa mi v historii sprav zobrazuju iba tie 2 iMessage ktore som za rok dostal od toho jedneho cloveka co poznam, co ma nejaky iDevice, a nepamatam si, ze by mi niekedy iPad zvonil :D
Musis mit nejakou verzi 11.3 nebo mozna 11.2.neco, nevim od ktery je to aktivni. Pak v nastaveni/apple id/icloud musis povolit synchronizaci pro messages. Nevim jestli to bylo by default zakazane.

Kkt1

« Odpověď #72 kdy: 27. 03. 2018, 11:10:15 »
Jo a co se tyce tech hovoru, musis mit v nastaveni/facetime na ipadu povoleno calls from iphone.

martin

« Odpověď #73 kdy: 27. 03. 2018, 16:01:41 »

1. Time Machine - v podstatě inkrementální zálohovací systém, trochu mi to připomíná GIT. Je součástí MacOS. Existuje na to vůbec nějaká ekvivalentní náhrada, který by měla takovou vysokou aplikovatelnost? Já si vždycky jako vůl dělal zálohy ve formě ISO, když už. Pak jsem se i na to vykašlal protože se mi to nechce pořád nastavovat.

2. Use Case: komunikuju se zákazníkem, vyberu v textu (třeba v emailu) jeho patičku, OS automaticky rozpozná, že jde o kontakt. Ten si uložím do kontaktů a následně proběhne automatická aktualizace kontaktů i na iPhone a dalších. No tak už tohle by mi ušetřilo dost otravné práce.

3. Někam se potřebuju dopravit autem, k zákazníkovi, kdekoliv. OS mi najde vybranou adresu na mapě a trasu mi hodí do iPhone, takže jen nasednu do auta, šoupnu iPhone někam do držáku a jedu.

4. Automatické propojování dokumentů s iCloudem. Poprvé v životě bych mohl mít skutečně zálohované svoje různé dokumnty, aniž bych byl nucen používat webové služby (Google Calc atp.)

5. Safari je integrován do OS, takže si třeba můžu zálohovat záložky a tyto záložky budou k dispozici i v Safari na iPhone. To se mi ještě nikdy nepoštěstilo, aby moje záložky nějak dlouhodobě přežily - ne že by nešly zálohovat i jinde, ale je s tím otrava a proto to nedělám.

Na Windows by se možná něco podobného dalo taky dosáhnout, ale na Linuxu teda rozhodně ne, leda bych byl nerd, co má čas se štvát s nastavováním všeho možného.

na Linuxu zadna veda:
1. snapper
2. clipboard manager (treba CopyQ) a kontakty na Googlu (synchronizuji se vsude kde jsem prihlasen)
3. google maps
4. owncloud, nextcloud
5. Firefox - vse (zalozky, hesla, historie, formulare, rozsireni, ...) synchronizovane mezi zarizenimi

kmarty

• 194
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 27. 03. 2018, 16:34:56 »
na Linuxu zadna veda:
1. snapper

Hele, ja chapu ze pokud mas LVM nebo filesystem co umi snapshoty, tak je to fajn. Ale i tak mam urcity pochyby ze to zasupluje ten jablecnej rsync (t.j. zaloha na jiny disk, klidne i sitovy a klidne jich muze byt povicero - jeden v praci, jeden doma). Hlavne jsem zvedavy na uzivatele snapperu (ci jinyho snapshotovyho frontendu) jak se bude koukat na umrlej SSD disk v notebooku. Po zjisteni ze nic nema.