Jaká VPN, abych z ciziny předstíral, že jsem v ČR?

Re:Jaká VPN, abych z ciziny předstíral, že jsem v ČR?
« Odpověď #15 kdy: Dnes v 07:13:26 »
Diky moc,

Na vlastnim serveru si zalozit VPN, to nevim, jestli bych umel. Stahovani prez wget samozrejme ano, ale problem je v tom, ze potrebuji webove stranky. Vzdalenou obrazovku k dizpozici nemam, jen terminal.

Pokud umíte udělat ssh do ČR, tak co pro prohlížeč použít transparentní socks proxy? Funguje jednoduše. Uděláte ssh -D8080 ... a v prohlížeči (Firefox mám vyzkoušený) dáte "manual proxy configuration", "socks host" = localhost, "port' = 8080 a jede to.

Jinak co rikate treba na Surfshark VPN, nebo Nord VPN ? Ceny vypadaji prijatelne. Proton VPN by take mel mit v placene verzi exit nody v CR, ale je docela drahej.

Surfshark a Nord ne, nelíbí se mi marketing. Doporučuji Proton, Mullvad (někdo již zmínil) a AirVPN (má ČR a má Wireguard). U toho AirVPN můžu skromně nabídnout referral  :)

https://airvpn.org/?referred_by=641972

Zopper

• 783
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Dnes v 07:36:07 »
Pokud umíte udělat ssh do ČR, tak co pro prohlížeč použít transparentní socks proxy? Funguje jednoduše. Uděláte ssh -D8080 ... a v prohlížeči (Firefox mám vyzkoušený) dáte "manual proxy configuration", "socks host" = localhost, "port' = 8080 a jede to.
+1, s tím routováním provozu přes SSH se vůbec dají dělat kouzla. Proleze to často i skrz firemní povinné HTTPS proxy (corkscrew option), jde to řetězit, atd.

McFly

• 596
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Dnes v 08:32:20 »
ok a to co ty mas doma na mikrotiku mu pomoze asi ako? pytal sa na VPNku nie nato co ty mas doma. jezisi...

Wireguard je VPN.  ;D Je to jedna z možností, jak si udělat VPN doma, pokud je veřejná IP adresa a router, co umí WG. Doporučovat VPS nebudu, to už udělali jiní.

Až na Slovensku, kolego, zavře Fico kohoutky, taky budete řešit VPN, jak se dostat ke svobodným informacím... 8)

« Odpověď #18 kdy: Dnes v 08:40:26 »
Jednoduše bych si stáhnul Tor browser (=upravený Firefox) a tam si nastavil v configu exit node na CZ. Ve wiki níže je postup step-by-step se screenshotama, podle kterého to zvládne fakt úplně každý. Jednoduchý a efektivní řešení úplně zadarmo.

https://www.torproject.org/
https://www.wikihow.com/Set-a-Specific-Country-in-a-Tor-Browser

rmrf

« Odpověď #19 kdy: Dnes v 09:07:30 »
s tím routováním provozu přes SSH se vůbec dají dělat kouzla.

Onehdy jsem si doma užil svých 5 minut slávy, když jsem v exotické destinaci (východní Německo asi 2 km od našich hranic) zprovoznil živě StarDance na síti, která byla sice rychlá, ale povolovala ven pouze porty http(s) a mail. Žádné dns nebo ssh. Mobilní síť v rychlosti gprs-edge. Musel jsem si s pomocí toho mobilu zprovoznit na serveru ssh na portu 443, skryté pro jistotu za sslh. A přes to jsem pak pustil ppp a zachránil jsem rodinu od toho, že by StarDance musela sledovat ze záznamu.

« Odpověď #20 kdy: Dnes v 13:52:37 »
Jakákolivw mobilní data v roamingu. Budeš mi stejnou ip adresu, jak v ČR.

Ne.

Jo :), testováno na O2 v Německu, Polsku, Egyptě.  Vždy máš 37.188.0.0/16

« Odpověď #21 kdy: Dnes v 14:32:56 »
Jednoduše bych si stáhnul Tor browser (=upravený Firefox) a tam si nastavil v configu exit node na CZ. Ve wiki níže je postup step-by-step se screenshotama, podle kterého to zvládne fakt úplně každý. Jednoduchý a efektivní řešení úplně zadarmo.

Bych si myslel, že jestli tam mají geoblokaci na CZ, tak taky blokují tor exit nody. Je potřeba zkusit.

Mně nikdy moc spolehlivě nefungoval tor+vybrat exit node někde. Třeba naposledy Gruzie.

« Odpověď #22 kdy: Dnes v 14:40:37 »
Nechápu logiku geoblokace na CZ, to je vyloženě na CZ nebo i SK?
Jaký to má důvod?
DDOS? Kradené kreditky a útočník pronajme z CZ,SK tisíce VPSek a stejně útok bude na aplikační vrstvě. (popřípadě koupí botnet na rezidenčních IP)
Chápu blokovat CN, RU a další. Ale blokovat EU je úlet.
« Poslední změna: Dnes v 14:43:13 od XXX_Sam_XXX »

« Odpověď #23 kdy: Dnes v 15:35:36 »
Jinak je potřeba asi dopředu vyzkoušet i tu vybranou VPN. Občas jsou ty servery VPN taky na nějakých blacklistech a mohly by být taky blokovány.

Tonda

• 643
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Dnes v 18:50:48 »
+1, s tím routováním provozu přes SSH se vůbec dají dělat kouzla. Proleze to často i skrz firemní povinné HTTPS proxy (corkscrew option), jde to řetězit, atd.
Přesně tak, tohle jsem provozoval v práci, kde byla povinná https proxy s filtrama, roky. Měl jsem doma a na VPS spuštěný SSH na portu 443, ssh klienta s dynamickým forwardem jsem na to připojil skrz proxy utilitkou podobnou jako je corkscrew. V prohlížeči nebo jiné aplikaci se nastaví socks proxy a jede se. Na Windows existuje program, který umožní tlačit komunikaci přes socks i u aplikací, které to samy nepodporují. Měl jsem skript, který ssh spojení v případě problému znovu nahodil, takže to běželo trvale. A přes reversní tunel jsem by schopen se na ten komp připojit zvenku remote desktopem. Pokud není potřeba UDP tak se přes SSH tunel dá dělat všechno co přes VPN.

Takže pokud tazatel má SSH přístup někam v ČR, řešil bych to SSH tunelem. V opačném případě komerční VPN, všechny co jsem náhodně vygooglil mají server v ČR a ceny začínají na 2-3 €. VPS bych použil pouze v případě, že bych ji využil i na něco jiného, jinak je to zbytečný sraní.

« Odpověď #25 kdy: Dnes v 20:02:18 »
Jan Fikar
SSH pouzivam v terminalu pro prihlaseni na server casto. Tim padem samozrejme, pokud bych moh pouzit jen terminal, tak super. Ale abych si nastavoval webovy prohlizec, ktery pujde prez nejaky server, to jsem zatim nikdy nezkousel. Diky moc, podivam se na to. VPN samozrejme muzou byt rovnez blokovany, poptam se.

JZ123
Tor Browser me take napadl. Ten znam a pracoval jsem s nim uz drive. Zobrazuje se mi tam ten TOR prubeh (3 servery ruzne po svete). Exit nody jsou hodne napr. v Holandsku, Nemecku, Norsku. V CR jich moc neni. Zkousel jsem vicektrat za sebou davat novy TOR-Circuit (trasu v TOR) a temito nahodnymi pokusy bych se do CR moc snadno nedostal. Dokonce obcas tam skoci i ruSSky exit node. Moznost nastaveni zeme pro Exit Nod tedy velmi uvitam. Jestli teda TOR neni blokovan. spise ne.

XXX_Sam_XXX
Asi vylozene na CZ, jen CZ povoleno. Takhle nejak mi to kamarad rikal. O VPN-TOR nerikal nic, zeptam se ho. Logiku absolutne nechapu. Pravda, utoky ze zahranici budou slozitejsi, ale stale nic nemozneho. Mozna se boji hackovani serveru-pristupu ze zahranici, ze by se do systemu neopravnene dostavali studenti a neslo by to tak dobre vystopovat. Ale vic nevim.

McFly
S cenzurou, kterou Fico mozna brzo zavede se na Slovensku VPN a TOR bude hodit. Ono po volbach pristi rok mozna i u nas to bude podobne. To nepochybne.

Michal Šmucr
VPS moc drahy neni, snad bych si to vse umel zprovoznit a presmerovat prez to Firefox na notasu. Ta Mozilla VPN taky vypada dobre.