Zadne WTF, ja ti to vysvetlim - s vyderaci se nevyjednava. Nemam problem si zaplatit za produkt nebo sluzbu, kterou si sam vedome vyberu, ale mam sakra velky problem akceptovat jakoukoliv uhradu za to, ze mi obchodni partner neco nebude delat (cpat reklamy).
Pozri, mas na vyber: bud to budes pozerat s reklamami, alebo si zaplatis premium, ale mas smolu. To nie je vydieranie, na inych strankach mas akurat tak na vyber, ci sa zaregistrujes a zaplatis = mas videa, alebo neuvidis ani jedno video.
Takze yt ti dava navyse moznost platit pozeranim reklamy. Zadarmo ti nikto nic neda.
Jenže to je nesprávne tvrdenie.
1. nejde len o zobrazovanie reklám, ale i o to že sú:
- podvodné
- často obsahujú malware
- narušujú súkromie
2. neplatíš za video/videá ale za to aby si sa zbavil reklamy. Čo je vydieranie.
3. majú monopol v najhoršej trojic:
- YouTube (množstvo reklám alebo cena je neprípustná za danú "kvalitu", keďže hodnota obsahu nedosahuje tej "ceny")
- AdSense (podvodné reklamy, šírenie malware, problém so súkromím, atď)
- Chrome (manifest v3)
To proste nejde porovnávať a tvrdiť že toto je fajn čo Google robí je vážne nesprávne. Riešenie AdBlockermi je momentálne vhodnejšie. A to hovorím ako človek čo vie aké náklady na provoz sú, a ako človek čo nemá problém zaplatiť aj omnoho vyššie sumy za iný software, dokonca i software ktorý je úplne zadarmo - FOSS, a že som i takým "zaplatil" skrz donate)