Všichni mohou mít „špatné“ klienty, Ondřej Caletka výše vysvětloval, proč se to může dít. Jestli je to chyba klienta nebo ne je těžko říct – já bych od prohlížeče čekal, že když už jednou zjistí, která cesta je lepší, bude se jí nějakou dobu držet (třeba dokud nedojde k nějaké změně v síti, neukončí se prohlížeč, neuspí prohlížeč, nepřestane daná komunikace fungovat). Ona taková změna IP adresy také může způsobit, že komunikace skončí v jiném datovém centru, což třeba kvůli eventually consistent synchronizaci může znamenat, že klient uvidí stará data. Za mne by měl klient změnit IP adresu jen když už mu nic jiného nezbývá, ne jen tak, protože tím možná ušetří tři milisekundy.
Mimochodem, nevíte, o jaký prohlížeč se jednalo? Zrovna u Chrome, který je zmíněn v otázce, by mne to docela překvapilo, protože bych čekal, že v Googlu lidé od cloudu vysvětlí kolegům od prohlížeče, že to není dobrý nápad.
Mně se ochrana IP adresy také nelíbí, ale pokud už má být implementovaná, musí být ve výchozím nastavení zapnutá, Protože přesně ti uživatelé, kteří by si ji měli zapnout, ji nikde zapínat nebudou.