Ahoj,
predpokladám, ze je tu kopec adminov, čo majú servery značky HPE ProLiant. Na starších serveroch tak asi Gen8 max som používal software HPE management agent. Taký ten program, kde sa nastaví mail a udalosti, pri ktorých to posiela informačný mail. Najčastejšie keď odíde disk, rsp. fan. Funguje super.
Aktuálne tu mám jeden HPE ProLiant DL360 Gen9 na ktorý inštalujem Windows Server 2022. Áno, viem že oficiálne HPE podporuje len 2019 ale ten istý problém mám aj na 2019ke na tomto serveri.
Program HPE management agent je na HPE DL360 Gen9 oficiálne podporovaný len do Windows Server 2016. Ďalšie verzie Windows Server ako 2019 niesu podporované. Nainštalovať sa to istým neoficiálnym spôsobom dá aj na 2019,2022 aj to funguje. Ale....
Moja otázka znie. Ako zabezpečím oficiálnym podporovaným postupom aby mi server DL360 Gen9 poslal mail, keď odíde disk, rsp. fan alebo čokoľvek iné. Skúšal som v ILO nastaviť alertmail ale to posiela mail keď disk vyberiem (simulácia poruchy) a potom keď ho vložím. Ale HPE management agent mi pošle tých mailov viac. Napr. keď vyberiem disk tak tých mailov príde 5. Vadný disk, info degradácii logického disku, info o novom disku, info o rebuilde poľa a info o konci rebuildu. Ako dosiahnem toto isté oficiálnym spôsobom? Prípadne ako sa toto rieši na Gen10/11? Rsp. ako to riešite? Prípadne ako sa toto rieši keď tam nieje Windows a je tam napr. Linux?
ďakujem, M.