Čau,
máte někdo zkušenosti s Flipper Zero? Bude se mi teď hodit na práci s čipy, ale chci prozkoumat další možnosti, co všechno se s tím dá dělat. Nezajímá mně gaming. Samozřejmě hledám na internetu, ale zajímají mně reálné zkušenosti kde to zařízení může být užitečné v naší kotlině. A taky pokud máte tip na dobrý eshop příslušenství/rozšíření, tak budu rád. Dík.
Ano mám zkušenost. Zamyslel bych se prvně jestli se ti Flipper vyplatí za tu cenu. Protože to na oko umí hodně funkcí a zároveň je to jen taková hračka co nic pořádně neumí. Potom musíš dokupovat moduly, vytvářet si vlastní. Ale to už se ti vyplatí koupit specializovaný HW na konkrétní use-case co potřebuješ.
Příklad,
1. RFID tagy to načítat, klonovat, emulovat umí. Ale nevyplatí se ti radši koupit Proxmark, který toho umí daleko víc.
2. Bluetooth (eg.: mouse jacking), Flipper v základu neumí, musíš koupit/vyrobit desku. Nevyplatí se ti radši koupit nRF52840 Dongle, kde stejně na určitý typ útoků potřebuješ 3x tyto zařízení. (přičemž umí daleko víc protokolů)
3. Zigbee to samé jako 2.
4. SDR, Flipper taky nic moc neumí. Spíš nic, než moc. Není lepší HackRF One (který má také určité omezení) popřípadě dražší SDR TRX.
takto můžu pokračovat.
Takže pokud dělám penetrační testování v terénu a potřebuju něco do kapsy co dokážu schovat a zároveň nemám problém bastlit si vlastní moduly. Tak se mi to "asi" vyplatí.
Pokud jen sedím doma a všechno dělám v laboratorních podmínkách, tak bych řekl že nevyplatí.
ps.: nemusím doufám zmiňovat, že se bavím jenom o povoleném penetračním testování/red teaming.