Ja si dovolim par postrehu z diskuze. Samozrejme ze stejne tak, jako neni nic jenom bile, tak neni ani vsechno jen cerne jak to asi z nasich prispevku vypadalo. Je jasne, ze jsou i lide kteri jsou se svym studiem spokojeni a je tomu tak dobre a ja jim to preju, na druhou stranu jsou to, podle toho co jsem zaznamenal, tak jsou to povetsinou zatim 'jen' koncici studenti,kteri nemaji zkusenosti z realneho zamestnani (neberte mne za slovo, nemyslim tim praxi v oboru, kterou muze ziskat kdokoliv napr. brigadama,praci na zivnostak ci part-timem) a tak tezko objektivne posuzovat skutecny prospech do realneho zamestnani. Co se ovsem tyce spokojenosti na kazde jednotlive skole tak tam je to vice nez dulezity a prinosn nazor pro ostatni. Problem ovsem je, ze na skolach typu CVUT, VUT, VSB apod. je tak obrovske mnozstvi studentu, ze ne vsichni mohou mit uplne stejne podminky a profesory, a leckdo mi da urcite za pravdu, ze mit dobreho profesora je mnohndy ta vec, kdera Vas deli od prosel a neprosel, takze i tohle je potreba zminit a brat v uvahu. Je hrozne zvlastni, jakou pri studiu hraje obrovskou ulohu stesti. Znam napr par lidi, co nedelaji vubec nic, vubec nic neumi a proplouvaji bez problemu a naopak lidi na stejnych skolach co drou do umoru a davaj taktak.
Nejsmutnejsi je ale fakt, ze je uplne jedno, jestli studujete spatnou nebo prestizni skolu, titul je z toho stejnej a ve finale jsou lemplove a nschopove na stejne startovni linii s lidma schopnejmna a verte mi, ze v naproste vetsine pripadu pri hledani prace maji personalisti neuveritelnej cuch vybrat toho lempla misto toho schopneho cloveka

.
Zrovna tak si myslim, ze je potreba delit pojmy, protoze mi prijde z nekterych prispevku, ze si tak uplne nerozimime navzajem. Kdyz jsem psal, ze se uci spousta zbytecnosti, tak jsem nemyslel napriklad javu kdyz chci delat v cecku ale spise napr veci typu materialu a technologii ci technickeho kresleni pokud chci byt programator apod. Na argumenty typu, ze to patri k inzenyrskemu vzdelani rikam rovnou ze to je nesmysl a ztrata casu ktery muzete venovat radeji assembleru, PHPku, databazim etc. a verte mi, ze treba vareni je pro programatora uzitecnejsi nez materialy a technologie a taky se tam neuci. Samozrejme ze pokud chci programovat v c# tak si zjistim, jestli se na dane skole vubec dela a jinak tam nelezu a jdu jinam, nebo se musim prizpusobit.
A co se tyce toho co rikal zdenekT, ze nikdy nevis kde skoncis, tak to je sice pravda. Pro programatora je jen otazkou kratkeho casu preorientovat se mezi jazyky takze v tom bych velkej problem nevidel. Taky bych nevidel velkej problem ve vyuce zakladu vetsiho mnozstvi jazyku. Na druhou stranu, muze prijit krize, hlad a clovek muze skoncit u lopaty aniz by chtel a cekal to a na to te ta skola taky nepripravi.
Co se tyce ke studiu na VS... VS neni proto aby jsi mohl delat weby nebo podobne pakarny, ale pro to aby jsi mohl pracovat na slozitych projektech, vyvoji atd... Napriklad, vyvijet jaderne moduly, jadro a podobne. Pokud chces "jen programovat", tak Ti bohate staci SS.
Tohle je nejnaivnejsi prohlaseni co jsem tu videl. Promin, nic osobniho.