Dobrý deň. Pred mesiacom som maturoval z elektro priemyslovky a rozhodujem sa, kam pôjdem na VŠ. Moja oblasť záujmov sú HW/SW. Na strednej sme sa viac venovali HW, elektronike zosilnovače, logické obvody, TTL CMOS atď... No vo voľnom čase som si vytváral jednoduché webové aplikácie (prevažne JS-React, Python) a simple skripty, no bavilo ma to. Na strednej sa dosť dbalo na Cčko, to bolo super.
Podal som si prihlášky na: ČVUT FEL(Elektronika a potom som si este dal Softwarove inzenyrstvi), VUT FIT(Informatika), VUT FEKT(elektronika)
S tým, že ešte mám čast sa rozhodnúť, či pôjdem smerom HW(ELE) alebo SW(Prevažne VUT FIT). Na všetky školy som bol prijatý.
Problém je, že čas sa kráti a ja sa neviem rozhodnúť, čo by bolo lepšie. Vidím sa možno v embedded vývoji, prípadne R&D ale nevadilo by mi ani písať čisto SW prípadne back-end.
Rozmýšlam, či by nebolo lepšie študovať elektroniku a popri tom sa sám učiť pokročilejšie algoritmizáciu a C++, aby som vedel nabehnúť aj na software pozície, alebo ísť na Informatiku do Brna s tým, že si budem brať HW predmety, nejake VHDL, FPGA. Má niekto skúsenosť so spomenutými školami? Prípadne radu od skúsenejšieho mladšiemu? Za každý názor, pohľad a radu budem nesmierne vďačný.