Ahojte,
vymyslam si vlastny projekt na domace hranie sa s technologiami, ktore v praci nepouzivame, a rad by som si ich osahal. Islo by konkretne o real-time votovaciu aplikaciu postavenu na springovych mikrosluzbach a UI napr. vo Vue, ktoru by som postupne rozsiroval o nejake blbostky ktore by ma postupom casu napadli.
Moja otazka:
Potreboval by som poradit s navrhom, kedze som podobnu aplikaciu neriesil, chcel by som od vas feedback ci nasledujuci design je ok, alebo by ste to riesili inac.
Moja predstava je asi takato. Existovala by poll-microservice ktora by ponukala REST api nad anketami. Takze ak by uzivatel chcel hlasovat, vznikol by POST request prave na tuto sluzbu. Zaznam s hlasom by bol ulozeny do DB, a nasledne propagovany napr. do RabbitMQ.
Na zobrazovanie real-time zmien by bola druha druha sluzba notification-microservice, ktora by pocuvala na spravy z RabbitMQ, a nasledne jednotlive spravy posielala na FE. Postupne ak by pribudli ine featury ktore by mali byt propagovane uzivatelom v realnom case, tak by fungovali obdobne pomocou tejto sluzby.
Este neviem aky protokol na tie real-time spravy z backendu pouzit, rozmyslam nad server-sent events a websocketmi. Vzhladom na design ktory som uviedol, kde existuje samostatna mikrosluzba pre specificku oblast, a nasledne spravy zo servera su posielane inou sluzobou, mi dava vacsi zmysel SSE.
Samozrejme nad sluzbami by som chcel pouzit este zuul a oauth2 securitu. Nejake rady / pripomienky? Dikes.