Záleží jak kdo má v práci nálož, někdo ale může potřebovat utéct pryč, ale je unavený a potřebuje si odpočinout. Takže než přejít z firmy do firmy ihned, tak si chvíli pobýt na pracáku nemusí být špatné. A když to neuděláte vy, tak to místo vás udělá Dežo.
Jinak já si na sabatikly peníze dávám, ale pracuju na ičo. Avšak vzhledem k tomu, jaké jsou firmy zmr*, co se snaží z člověka udělat zombie, tak uvažuju, že zkusím po mnoha letech zase práci zaměstnance - jestli si pomůžu nevím, ale až zase budu potřebovat sabatikl, tak na něj jako zamšstnanec musím nějak našetřit - tak proč k tomu nevyužít i podpory, když člověk odvádí tolik daní.
A jinak, sabatikl to ideální věc není, jak už zde v minulosti někdo podotkl - člověk má mít v práci pohodu, aby si je brát nemusel. Že si člověk musí vzít sabatikl, to je důkaz toho, jak nás firmy ždímou. Sabatikl je ztráta peněz.
Stát nás tady vývojáře oškubává na daních a důchodech co jen to jde, a já mu nehodlám ještě přidávat vodu na mlejn jako to dělá výše uvedený Petr Braník. Znevýhodňování kvalifikované prac. síly mám tady v tom státě už dost.