Když mi spadne aplikace na nějaké výjimce, za běhu, u klienta, tak je mi to k prdu
Jenže o to vůbec nejde, důležité je, že to vůbec jde nějak ošetřit. U toho druhého typu jazyků to prostě nejde z principu, protože ta typová informace chybí a runtime nemá jak tu chybu vůbec rozpoznat. To je snad jasné jak facka, ne?
Tou druhou skupinou myslíš ty slabě typované? Ty, o nichž se celou dobu bavím a tvrdím, že defakto neexistují? Takže ta argumentace je taková, že silně/slabě typované je důležitější než staticky/dynamicky, protože když by nějaký slabě typovaný jazyk existoval, tak by to bylo špatně? To si ze mě děláš legraci, že jo.
C++
Hele, můj dědeček, budiž mu země lehká, programoval ve Zlíně pro velkou modrou, ještě před děrnými štítky.
Hezký. Ale C++ se ještě používá a tudíž evidentně existuje. Možná se ti víc pozdává Pascal jako alternativní příklad.
Ne, nepozdává. Pokud archeologie, tak Indiana Jones.
Hele, dokavad nepřišel Rust, tak bych možná váhal. Ale nyní jsem přesvědčen, že se úspěšně vyhnu práci dělat v C++. Zrovna třeba ten projekt, který jsem zmiňoval, tak jsem původně zkoušel psát v C++. Chvilku jsem se s tím pral a strašně fňukal. Pak jsem se na to vykašlal. Prostě historie, dinosauři, pravěk, finito, ok?!
Někde se ta čára udělat musí. Já jí mám nad C++. Přijmi to. Bavit se se mnou nemusíš.