Levné řešení už zcela přesně popsal JardaP.
Vyříznout díru, udělat krátký tunel, ať si ventilátor puštěný na minimální otáčky saje vzduch přímo zvenčí a dál se o teplotu nestarat, měla by tak jako tak klesnout pod padesát stupňů.
Drahé řešení by v tomhle případě bylo nesmyslné.
Filtr je sice dobrý, ale různé mřížky a filtry zvyšují hlučnost.
Šel bych raději do toho občasného luxování.
Jedním z triků je dát počítač výš, u země se drží víc prachu.
Jinak se mi to líbí, nelíbí se mi provedení výrobce, který tam mohl připravit uchycení pro lepší fučák.
Pokud by se ti nechtělo řezat do skříně, přidělal bych alespoň nahoru nějakého takového malého hajzla:
http://www.alza.cz/airen-red-wings-50-d145925.htm (Vybrat něco tichého.)
Bohužel, velký dobrý fučák se dá vyrobit myslím vždy kvalitněji a tišší, než malý fučák.
Můžeš si zkusit koupit i dvě heatpipe, jednu jsem kupoval tuším za 50,- Kč.
Heatpipe asi doma nebudeš schopný naplnit, takže ti nezbude nic jiného, než je přišroubovat, já je taky šrouboval, HTPPE může při pájení bouchnout. Normálně použiješ dlouhý kus plechu ohnutý do písmene U a roztáhneš mu pacičky. Mezi plech a heatpipe použij teplovodivou pastu. Přichytit heatpipe k chladiči bude asi těžší, budeš muset pilníkem vypilovat drážku. Nejlepší by bylo heatpipe připájet, ale doma je nenaplníš. Já bych to přišrouboval a přidělal amalgáme, nebo pomocí alternativy typu Fieldův kov.
Vtip je v tom, že jak odvedeš teplo do celé skříně, tak tu už jen tak na víc jak padesát stupňů neohřeješ a fučák by vlastně nemusel být potřeba. Mimo to heatpipe potřebuje vhodnou pracovní teplotu, což je MYSLÍM rozdíl cca deseti stupňů mezi chladičem a zdrojem tepla.
Kapalný kov se dá celkem slušně koupit a po zatvrdnutí ho jen tak něco nezlomí.
http://www.alza.cz/coollaboratory-liquid-ultra-d163938.htmOstatně amalgám v hubě je taky směs kovů.
Amalgám si můžeš i namíchat, jako základ lze použít jednu z těch teplovodivých past a přidat stříbro a cín.
Obojí se dá velice snadno získat.
Nicméně zapájet heatpipe a znovu jí naplnit by bylo jednodušší že, ale v domácích podmínkách...
Kdybys měl zbytečně hodně pěněz, řeknu, kup si lepší skříň.
Jestli to chceš rychle, udělej to co radí JardaP, radím to stejné.
Jestli to chceš extra jednoduše, přidej tam jen ten jeden větrák.
Jestli si s tím chceš hrát profesionálně, nech si udělat dva chladiče na zakázku přímo z mědi = odhadem tě vyjdou na pár stovek, přidej na každý heatpipe a ty naveď na tělo skříně. Nejspíš se pak obejdeš úplně bez fučáků a bude teplota nízká.
....