Literatura pro rozšíření obzorů v IT

mukel

Literatura pro rozšíření obzorů v IT
« kdy: Dnes v 18:11:13 »
Ahojte.

Mám 30 rokov a pre chorobu som na VŠ nešiel. Ako som už písal v inom príspevku, mám veľa voľného času a rád by som si rozšíril obzory a nejak sa dozvedelal. Pre môj vek už žiadna vysoká škola nehrozí, myslel som si, že ku gymplu si dorobím strednú zameranú na IT, alebo obchodnú školu, ale nejak z toho zišlo.

Rád by som si rozšíril obzory buď v IT, alebo matematike, ale viac ma láka IT. Poradíte nejakú literatúru, kde by som získal základy informatiky, a potom na tom staval? (Myslel som si, že bude vhodné si kúpiť literatúru, ktorá pripravuje na maturitu z informatiky. Myslíte, že je to dobrá cesta? )

Vďaka.

Kit

• 858
    • Zobrazit profil
Re:Literatura pro rozšíření obzorů v IT
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 18:32:50 »
Místo další střední školy by bylo vhodnější udělat si dálkově bakalářské studium.

Literatury je spousta, záleží na tom, které části IT se chceš věnovat.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 19:11:47 »
Od roku 2019 tu pravidelne otvaras temy o tom ako sa studovat IT, programovanie (java, c++), big data, sietarinu, matematiku, anglictinu, fyziku, financie/investovanie, mozno nejaku dalsiu ktoru som minul.

Javu si sa dokonca zacal ucit dva krat, raz v 2019, druhy krat v 2022.

Uz si sa s niektororou temou dostal nejak prakticky daleko?

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 19:13:13 »
A co treba zacit tady: https://www.root.cz/autori/pavel-tisnovsky/
Tisnik pise neuveritlne ctive a o zajimavych vecech (vetsinou)... a pritom v rozsahu presahujicim to co zvladne vstrebat bezny dopaminovy zavislak.. .
Kdyz si prectes aspon pulku toho co tady sepsal udelas si obrazek o tom jestli cteni je opravdu tvoje cesta za rozirenymi obzory a treba budes i lip vedet co cist dal. 
A usetreny peniz muzes poslat rootu jako sponzor at treba prispejou Tisnikovi na svacinu...

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 20:52:00 »
Som prekukol to jeho trolovanie tak radsej zmazal ucet. Myslim ze vlakno sa moze zavriet