Pomalá odezva FritzBox 7583 na DSL bondingu

Nyni po delsi dobe co mam tento FritzBox 7583 (cca 3 roky urcite), se mi stalo, ze zacal lagovat.
Tedy das treba nejaky novy web, co jindy nacita ihned, jenze tady jako kdyz to premysli, nacita stranku... nic.... nic a pak nabehne 🙂

Rikam asi to je tim, ze se menil internet operator z JON na PODA, dobra, zlobilo to, vypadlo i wi-fi sem tam.
Takze zapojil jsem Terminator + TP Link. Testuju tri tejdny a pohoda, nabiha web jak z praku, slape to.

Vracim FritzBox 7583, ale dela to dalsi den znovu! Dumam, zkoumam, neco zahlcene? Nakonec updatuji firmware na 8.20.
Ted se to zda zatim v poradku, ale stejne mi prijde ze je trochu pomalejsi.

Imela inteligence mi zatim napsala, ze to je procesorem, ze to ma stary procesor Intel cca z roku 2018 a ze to bud zahlti pocet pripojeni a nebo proste rychlost download, site, cloud a nejaky veci ze to pretezuje a ze novejsi bohuzel router co umi bonding 35b neexistuje.

EDIT: Zase se mi zda ted i po aktualizaci, ze to zacina opet lagovat.

Vedel by nekdo kde je problem?

Don.J

Re:Pomalá odezva FritzBox 7583 na DSL bondingu
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 14:38:59 »
Tohle spíš smrdí IPv4/IPv6 nastavením.

Začal bych nejdřív ověřením nastavení IPv6, případně vypnutím IPv6 a následně hledal dál.
Ono totiž prohlížeč, pokud má dostupnou IPv6, ale špatně nastavenou, tak to zkusí po ní a v případě nespojení se zkusí IPv4.

AI ti bude radit obecné slinty z různých veřejných amatérských fór na internetu, které jsou dost často úplně totálně mimo.

Podívejme se na to logicky, pokud to u předchozího operátora bylo ok, tak není důvod, aby u nového něco nestíhal CPU. Jsi totiž stále na síti CETINu, jen ti dodává konektivitu do internetu na hranu sítě CETINu na druhé straně někdo jiný.