Na té poradě přesně zaznělo: „Mít ten panel vlevo jen proto, že jsme se rozhodli, je nesmysl. Pokud měření ukáže, že nám to nepřinese žádný významný propad, tak ji můžeme nechat vpravo.“ Musí se to prostě změřit.
Jde o to, že do té lišty je přesunutá velká část reklam, takže jde o reálné peníze. Pokud se příjem Roota propadne přesunem lišty doprava o 30 %, tak je to zásadní problém. Zároveň nám teď výrazně vyskočila čtenost zpráviček, naprosto dramaticky. Což může být prostě tím, že jsou nahoře bez ohledu na levopravý problém. Ale tohle je opět potřeba zjistit v praxi.
Tak ono je asi celkem jedno, jestli jsou zpravicky vlevo nebo vpravo. Vetsina z nas frfna hlavne proto, ze jsme zvykli na zpravicky vpravo a stareho psa novym kouskum nenaucis. Ale udelejte proboha neco s temi informacemi o autorovi, ktere v defaultu trci vlevo a ktere stejne nikdo necte a koho zajimaji, tak si je vyklika, jako kdysi a tam si pa muze autor dat treba i fotky z dovolene. Kolikrat asi ty informace clovek bude chtit cist? Opravdu na ne nekdo chce koukat kazdy den? Jeste jsem nevidel jiny web, kde by to tak bylo. Nanejvyse tam tak maji u jmena malou fotku. Tohle, co mate vy, mi pripomina lidi, kteri mermomoci museji na jmenovce na dverich mit napsano Mudr nabo Ing., aby zlodeji vedeli, koho maji jit vykrast.
A jestli chcete, aby zpravicky nekdo cetl, tak zajistete, abych jich ja a jini lide na malych displayich videli aspon tech pet, jako driv a ne dve jako ted. Aspon se jim tam vejde vic a nemusite je hned odsouvat do archivu. Zajistete take, aby bylo uz z dalky videt, pod kterou zpravickou nebo clankem se sustlo neco noveho. Driv tam byl rozsviceny link, protoze to browser zobrazil jako neprecteny link vyraznou barvou. Dnes je tam nevyrazne cislicko, eventuelne cislicko/cislicko. A jeste v tom mate asi nekde bordel, protoze se mi leckdy zobrazuje jen cislo bez lomitka nasledovaneho cislem, prestoze vim, ze jsem tam nelezl a nemam tedy vse prectene. Na druhou stranu se mi kolikrat stalo, ze tusim ve foru mi svitilo, ze je tam novy prispevek, ale nebyl. Byl jich tam stejny pocet, jaky jsem si pamatoval.