Ono se stačí podívat na parametry těch prvních 3 výše uvedených noname krámů a je jasno
UleFone Armor X13 - displej IPS s mizerným rozlišením 1600x720, tragický a naprosto nevýkonný procesor Helio G36 vyráběný 12nm technologií (v AnTuTu: 131111), typ paměti eMMC 5.1
DOOGEE Blade 10 Pro - displej IPS s mizerným rozlišením 1612x720, tragický procesor Unisoc T606 vyráběný 12nm technologií (v AnTuTu: 246197), typ paměti UFS 2.1
Ulefone Armor 22 - displej IPS s již použitelným rozlišením 2408x1080, základní procesor G96 vyráběný 12nm technologií (v AnTuTu: 385703), typ paměti UFS 2.2
Všechny 3 modely jsou samozřejmě bez podpory 5G.
Motorola EDGE 40 - tady lze vytknout pouze dvě věci a sice, že baterie má kapacitu jenom 4400 mAh a chybí slot na SD kartu. Naopak jako plus je možnost eSIM + podpora 5G a pochopitelně displej P-OLED s rozlišením 2400x1080, procesor Dimensity 8020 vyráběný 6nm technologií (v AnTuTu: 739422), typ paměti UFS 3.1
Osobně bych dal ale přednost Samsungu A55 - eSIM + podpora 5G samozřejmostí, možnost SD karty, displej Amoled s rozlišením 2340x1080, procesor Exynos vyráběný 4nm technologií (v AnTuTu: 734625), typ paměti UFS 3.1
Mám Moto G30 s displejom IPS 1600 × 720, 90Hz a stačí mi. Mobil nepoužívam na sledovanie filmov ani na hry.
procesor Qualcomm Snapdragon 662 8-jadrový mi taktiež stačil bez problémov, a ten má v AnTuTu taktiež podobné čísla ako ten T606. A ešte dodám že som mal v rukách aj telefón práve s týmto CPU a taktiež absolútne postačoval. Ja na mobile budem zväčša len telefonovať, čítať knihy, používať základné bežné aplikácie (kalendár, budík,...), platby cez NFC, základné prehlidanie Internetu, nejaký ten komunikátor (Telegram) a tam to končí.
A55 by si dal prednosť ty, ale mojou požiadavkou je žiadny bloatware a žiadna ťažká nadstavba, ako aj cena do 200-250€. To A55 stojí 529€, a to za fón nedám. To si radšej ušetrené peniaze investujem do poriadneho laptopu...
To čo ty tu píšeš mi dosť pripomína video, na ktoré nikdy neviem nájsť odkaz lebo vyhľadávače sú dnes k ničomu. V tom videu prišla ženská do predajne a chcela obal na telefón. Telefón bol extrémne starý, ešte s externou anténou, tlačítkový. Predajca sa začal smiať, rozjebal telefón kladivom, potom sa pýtal aké sú požiadavky, začal kecať všetky možné parametre, foťáky, GPS, všetko možné. A žena povedala "ja chcem len telefón z ktorého môžem telefonovať". Predajca sa zarazí, pochopí že ten pôvodný jej na to stačil tak telefón zlepí izolepou a podá žene s "NinetyNine Dolars please". Alebo niečo také.
Tak ty si presne taký ako ten predávač. Moje požiadavky sú 6GB RAM, dostatočne výkonný CPU (na úrovni Moto G30), vodotesnosť, čistý Android bez bloatware a nejaká tá podpora od výrobcu. 5G mi absolútne netreba, už len z dôvodu že na Slovensku mimo krajských miest a pár ulíc v centre okresných miest ani žiadne 5G nie je.