Co děláte po večerech, vzděláváte se?

Milos

Re:Co delate po vecerich, vzdelavate se?
« Odpověď #15 kdy: 15. 02. 2016, 13:52:09 »
sorry. ne ze nebudu dobrej, ale ze zustanu na miste a nebudu se dal posouvat ve vedomostech, novych technologii.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 15. 02. 2016, 14:23:35 »
Omg to je teda (j)Elyta... Mnohe to vysvetluje kdyz se tady tolik lidi pta jak vocasove.

Mate to i na wikipedii - https://cs.wikipedia.org/wiki/Vysok%C3%A1_%C5%A1kola#Studium_na_vysok.C3.A9_.C5.A1kole

Mas naprostou pravdu. Po vecerich se mame vzdelavat a udrzovat na urovni doby sve znalosti ohledne momentalne praktickovaneho vysokoskolskeho systemu a trenovat sve schopnosti v pouzivani kristalove koule.

Re:Co děláte po večerech, vzděláváte se?
« Odpověď #17 kdy: 15. 02. 2016, 14:44:13 »
Tri stupne VS vzdelani uz tady mame pekne dlouho na vetsine VS.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 15. 02. 2016, 15:03:44 »
Tri stupne VS vzdelani uz tady mame pekne dlouho na vetsine VS.

Tak to je mozne, ale kdyz uz mas jednou dostudovano, tak je ti to celkem jedno, ze jo.

« Odpověď #19 kdy: 15. 02. 2016, 15:11:49 »
Tak jiste, muzes z vlastni neznalosti zacit vytvaret ctnost...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

ByCzech

« Odpověď #20 kdy: 15. 02. 2016, 17:05:23 »
Panove 1. stupen vysoke skoly. no tak, vzdyt tady chodi inteligentni lidi

Jen v menšině :D

Kit

« Odpověď #21 kdy: 15. 02. 2016, 17:12:58 »
Mam bakalare z FIT VUT v Brne. Mam praci, ktera me bavi. Asi prva prace, ve ktere jsem fakt rad a delam s novou technologii od MS - Universal Windows Platform v jazyce C#.

Pokud pracuješ s těmito produkty, další stupeň vzdělání by už nedával smysl.

j

« Odpověď #22 kdy: 15. 02. 2016, 17:48:17 »
... v jazyce C#.

Pokud pracuješ s těmito produkty, další stupeň vzdělání by už nedával smysl.
Ale jo, je nacase zacit navstevovat nejaky ty sezeni po mirne/stredne postizene. Jinak se ti brzo prihodi, ze budes na lidi kolem sebe rvat, aniz by oni chapali proc.

Zrovna dneska sem mel tu cest. Visual cosi 2k15 ... samo c# ... stacilo zmenit v SQL query right() za substring() ... a ten picus se z toho celej zesral. Zacalo to tim, ze to zmeneny query (do toho asi 1x5 znaku pole) odmitnul vlozit, pokracovalo to naprosto nesmyslnejma hlaskama jako ze jestli se tam vazne ma dat, a kdyz to tam konecne dal, tak prestalo fungovat uplne vse. Na to se jeste prislo pomerne svizne (na zaklade minulych zkusenosti), ono si to misto upravy existujiciho cehosi (nevim jak se to v M$ terminologii jmenuje) vytvorilo nove cosi. Takze druhy pokus. Na druhy pokus to teda nejak udelalo, a zacla z toho padat jedna vyjimka zadruhou ... Nakonec se po hodince travene prijemnou zabavou se zjistovanim, co to kua jako je ... prislo na to, ze si to jen tak pro zajimavost prejmenovalo pole, ktery najednou misto field1 bylo expr1. Takze nasledoval prepis v kodu, protoze do toho SQL cehosi se dotycny radsi uz neodvazoval zasahovat.

Ono vubec produkty M$ jsou dobra vstupenka na kliniku dr. Chocholouska. Cekal bys treba, ze kdyz mas texbox, ze se bude jako texbox chovat, a ze kdyz do nej vrazis string, tak ho ctrl+A a ctrl+c skopirujes? No ... to bys nesmel bejt u M$ a treba jejich SQL management studiu. Tam na to mas extra tlackatko. A kdyby sis myslel, ze si to textovy okno 10x10 roztahnes, tak neroztahnes, protoze v M$ se rozhodli, ze ti to musi stacit.

Milos

« Odpověď #23 kdy: 15. 02. 2016, 17:50:53 »

Visual cosi 2k15 ... samo c#
ono si to misto upravy existujiciho cehosi (nevim jak se to v M$ terminologii jmenuje) vytvorilo nove cosi. Takze druhy pokus.

tomuto sa vravi asi neznalost, ked to neviete popisat presne. potom nadavate...

Kit

« Odpověď #24 kdy: 15. 02. 2016, 18:21:48 »

ono si to misto upravy existujiciho cehosi (nevim jak se to v M$ terminologii jmenuje) vytvorilo nove cosi. Takze druhy pokus.

Popsal to dostatečně přesně na to, abychom to my ostatní pochopili. Neznalost se tedy nekoná.

j

« Odpověď #25 kdy: 15. 02. 2016, 18:47:54 »

Az na to ze nenadaval ja, ale tvurce - tedy programator. Kterej v tom dela asi tak 10+ let. Vsude to zobrazovalo asi tak 50 okynek ... naprostej chaos. Nechapu jak stim nekdo muze delat.

Hlavne ze to renderuje vyvojovej diagram aplikace ... . Kterej stejne neodpovida tomu, co appka dela, jakmile do toho nekdo rucne hrabne.

Jop, asi sem to nasel, prej se tomu rika "tableadapter" ... neco na tohle tema http://www.drewslair.com/wp-content/uploads/2012/07/023-datasetquotes.jpg akorat ze tech okynek uprostred bylo tech +- 50 ruzne pres sebe. A to Query se vyplnuje do toho vpravo dole, tam co je videt ten zacatek "select ...", coz je doslova uchvancancujici, kdyz to query ma par desitek radku samo o sobe .... A samo, aby bylo o zabavu postarano, tak ho to preformatuje, takze kdyz je treba ho upravit, tak si ho clovek musi znova nejak dostat do podoby jiny nez jeden kilometrovej radek textu.

Jo, a kdyby nekdo pojmul ten silenej napad, ze by chtel tu appku modnout aniz by mel pristup k databazi, tak to ma smolika uplne. To proste neprekompiluje. (teda co to placam, C# vlastne ani kompilaci nezna ...)

nnnsas

« Odpověď #26 kdy: 15. 02. 2016, 19:14:46 »
Zdar lidi,
zajimalo by mne, co delate po vecerech, kdyz dorazite z prace domu? Vzdelavate se jeste, kodite si neco sami? Ja mavam pocit, ze muj zivot mi utika pomezi prsty a zatim jsem se nezdokonalil natolik, proste mam pocit, ze se mam jeste co ucit. Vyprdnul jsem se na skolu, mam jenom 1. stupen a ted premyslim, jestli jsem neprisel o mnoho informaci, ktere jsem mohol nadobudnout na 2. stupni. Mam obavy, ze kdyz se ozenim, tak uz nebude cas na nic :/

Ahoj Milos,
na 2. stupni by si sa nenaucil zas az tak moc, ono sa to trochu precenuje. Zoznamis sa s novymi algoritmami a zlepsis si logiku ale s dakou novou technologiou by si sa pracovat nenaucil. Magisterske rychlo studium si mozes spravit aj doma keby si velmi chcel. Ja sa vzdelavam hlavne v praci, kazdy aspon 30 minut cohosi co ma zaujima. Ak najdem nieco co by sme mohli prave pouzit tak si to aj v praci otestujem a poviem sefovi ako to dopadlo (mam stastie na sefa co podpori kazdy dobry navrh). Ono makat na niecom doma uz zvladam dost tazko lebo sa mi nechce. A po 6 hodinach intenzivnej prace (tj 8 hod v praci) sa to podla mna uz moc neda. Ja sa proste v praci radsej neflakam a odrobim si svoje + sa nieco priucim a doma mam pohodicku.

vyvojar

« Odpověď #27 kdy: 15. 02. 2016, 22:20:54 »
Jenže oni ti hodně znalí většinou 90% volného času sedí u pc, jinak to ani nejde, protože pokud někdo paří někde na kalbě, tak se toho moc nenaučí. Já jsem už nějaký ten pátek ve fázi, kdy 90% volného času sedím u pc a začínám mít pocit, že mi to stejně bude k ..., protože nic převratnýho sám nevymyslím/neudělám.

Tejpek

« Odpověď #28 kdy: 15. 02. 2016, 22:21:57 »
Snažím se po večerech vzdělávat, ale jde to pomalu když člověk přijde unavený z práce (kde navíc sedí celý den u počítače). Jestli chceš inspiraci tak já se učím momentálně tohle:
- matematika (diff. rovnice, Laplaceova trasformace, Fourierova transformace, jako teoretický základ, protože dále se chci věnovat DSP a řidícím systémům)
- jak fungují auta, jak je opravovat (koupil jsem si staré auto a na něm se učím)
- hudební harmonie (jakým způsobem vytvořit sled akordů k melodii)
- fyzika (zajímá mne hlavně radioaktivita)
- Ruby on rails (chci přepsat staré PHP projekty)

Dále mám v plánu vytvoření nějakých nových projektů (většinou z oblasti elektroniky, mikrokontrolérů). Až budu mít dostatečné teoretické základy (např. ta matematika), pustím se do nich. Bude to vlastně aplikace toho co jsem se naučil.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 15. 02. 2016, 22:59:36 »
- jak fungují auta, jak je opravovat (koupil jsem si staré auto a na něm se učím)

Jo, jenze dneska se auta opravuji tak, ze se k nim na diagnosticky konektor (doufejme, ze v kazdem aute jiny) pripoji laptop a ten rekne: "Sorry vole, error 5765f3466bc", coz se pak prelozi jako vymenit motor a levou zadni napravu. To, ze v prevodovce stacilo vymenit simering a v naprave lozisko uz nikdo neresi.