Zdravím, zas a znova příspěvek o platech, snad tím všechny neurazím.
Rád bych poprosil o radu, jelikož o ohodnocení programátorů toho moc nevím a chtěl bych se do toho více dostat. Trochu můj background…
Mám bc v oboru, které se IT dotýká, ale úplně jim není. Bylo chybou, že jsem si nevybral obor bližší IT dříve, ale už to tak prostě je. Nicméně dostal jsem se do firmy na junior pozici webdevu. Je to středně velká firma, ve větším městě, ale mimo Prahu. Při nástupu jsem byl jsem téměř bez skillu a zkušeností, uměl jsem na pokročilejší úrovni Python jelikož jsem přes covid strávil spoustu času samostudiem, scrapováním apod., setkal jsem se ve škole trochu s SQL, html, css, js, víc nic. Například o gitu jsem věděl, ale doposud jsem ho nepoužil.
Teď jsem ve firmě něco přes půl roku, setkal jsem se se spoustou technologií, subjektivně jsem udělal obrovský posun, ale pořád beru to málo s čím mě vzali. A to opravdu ukrutně málo. ~31000 HPP v hrubém, nicméně to vnímám jako školu, investici s vizí do budoucna. Teď za to alespoň dostanu na chleba. Nicméně myslím si, že je na čase otevřít debatu o přidání.
Když tomu přidám trochu nadsázky, tak slýchávám, že i vystudovaní jsou pro vývoj absolutně neschopní, tudíž si moc nezaslouží, ale potom čtu tady na fóru, že i junior nepůjde např. pod 50000. Já vím, že po půl roce jsem pořád na začátku cesty, nežiju v iluzi, že si zasloužím bůhvíco, ale sám nevím o kolik si teď reálně říct abych neurazil ani firmu, ani sebe.