Základní informace chybí, tedy kolik peněz jsi ochoten zaplatit, jakou žádáš spolehlivost, funkce/vlastnosti, garantovanou životnost (např.: 10 let) a co si představuješ pod pojmem „chytrý“, protože jde flexibilní pojem, ohýbatelný na 100+1 způsob.
Ptám se, zda jsou pro tebe detektory od EI (např.: kouřové ESR200MRF + tepelné ESR630IRF) příliš drahé, nebo naopak málo industriální apod. Model ESR200MRF patří mezi střední třídu, tedy je tam poměrně „módní“ přívlastek chytrý (čti tupý jak tágo), ale má to aplikaci Audio LINK, tedy takový ten trhák.
K detektorům je zapotřebí bezdrátový modul (ESR208iW), relé (ESR428) a řídící jednotka (ESR450). Potom je to tzv. „chytré“, tedy nejen že to umí řvát jak na lesy, na šmatlafoun přijde notifikace, ale především dokáže provádět akce, respektive předat informace PLC, nebo napřímo s dalšími relátky, stykači, … pustit aktivovat protipožární opatření (hašení), uzavřít klapky (vzduchotechnika), aktivovat vyrážecí cívku (odstavit elektrický proud), aktivovat elektromechanický ventil (HUP – plyn) a cokoliv dalšího. Ty úplně tupé (prodávané jako nejchytřejší) zkrátka neumí.
Tedy až si vyřešíš otázku, co chceš, aby to umělo, kolik jsi ochotný zaplatit, potom se najde řešení. Detektor, který Ti do Chorvatska na dovolenou napíše „hoří“ k ničemu není, než se dovoláš, lehne Ti to popelem.
P.S.: Jak mi to doma funguje, jsem popisoval ve vlákně s HA, tedy tam se mluvilo o topení, avšak zmínil jsem i akce jako únik plynu, požár, ... nouzové osvětlení.