Ovšlo o všem nejit k volbám znamena pouze pasivní příjeti daného stavu. Nelze to vykládat jako aktivní formu protestu, jak to mnozi. V zákonech se vyznat dá, ale chce to dost času, hlídat to co by mohlo zdrtit firmu už ve sněmovně a hlavně mit to v popisu práce. A dobre vedeni firmy kde by nemel byt nikdo kdo to bere jako Petr Novotný. V případech kdy to není zcela jasne, je zbytečné se pálit, soudit se státem, pomáhají prave rozsudky v podobných případech, tak jak ukázal Mirek Prýmek. Jednou se mi v pripade průšvihu podařilo zachytit výjimku, kterou dávali zrovna ve zprávách v TV.
A nebyla to legrace šlo stu lidem o práci.
Dobrá volba také je psát na příslušné ministerstvo, aby ta písmenka a nejasnosti vysvětlili. Všude mají legislativní odbor, dobrou zkušenost mám také s metodiky na jednom ministerstvu.
Dokonce jsem se seznámil s člověkem z jehož hlavy novela zákona vzešla. "Byl jsem pak "nejchytřejší" v problematice, nebot jsem přijel s Prahy."
Tady na konferenci s náměstky ministrů jsem pak jen zíral, že lidi prostě zákony a to ani ty jenž se dotýkají zrovna jich, jejich životů a peněženek, vůbec nečtou.