C/C++ je imho mrtvá záležitost.
Desktopovku v tom nebudeš vyvíjet, ale řeknu ti,
jak prasím aplikace pro ESP a podobný.Nejprve si otevřu okna prohlížeče v hojném počtu a pak v každém z nich hledám návod, jak zrovna kdo komunikuje s SPI. Najebu to do nějakého prototypu třeba v Micropythonu.
Otevřu si další milion oken a dívám se, jak se stejná věc dělá třeba v čistém C.
Tj. to IDE by kombinovalo dva jazyky, jeden na prototypování a druhý "na finální práci".
Kdysi, je to už drahně let, jsem si hrál s projektem "vizuálního programování", prostě drag&drop prvků.
(Něco jako umisťování ovládacích prvků do formuláře a jejich propojení "mašličkou".)
Tak to pojďme spojit.
Otevřu si nový projekt, načtu si definiční soubor pro ESP, drag&drop si přetáhnu PIN 1 do kódu editoru a MicroPythonem ho nastavím. Paralelně se mi v Cčkovém kódu (někde na pozadí) objevil vzorek kódu (v C/C++), který tu samou věc dělá v Cčku. Jasně, můj Micropython by to do Cčkového programu zkopírovalo zakomentovaný, ale to nevadí (Funguje jen jako kostra).
Párkrát klikneš na PIN, vybereš funkci a místo toho, abys měli milion oken na googlování, ti to ukáže ukázky kódu, které někdo jiný už takhle naprasil.
Než se objevil github a podobný vyfikundace, všechno se dělalo dřevně. Proč by nemohlo být IDE napojené na vlastní jako-Github, kam bys vkládat vlastní segmenty kódu, který v různých projektech používáš? Neplatící uživatel by svoje části kódu sdílel s ostatními, členství třeba za $24.
Vím, že to popisuji možná málo srozumitelně a že
někdo řeknete, že jsou některé projekty, které něco podobného umí, že jen zbabělec programuje v něčem jiném než v Brainfucku, že bych si ty věci neměl googlovat, ale po nocích se navlékat do hubertusu, chodit lovit do parku a v mezičase se to memorovat.
A pak mi někdo připomeňte, že s těžkým zbytkáčem se nemá psát na root