Ako spraviť noreply e-mail?

Re:Ako spravit noreply email?
« Odpověď #15 kdy: 21. 12. 2024, 17:36:06 »
slyšel jsem věci, jako že Google a další podobní penalizují spamovým skóre emaily, které nemají funkčního odesílatele
Jediný způsob, jak by příjemce mohl zjistit, že e-mail odesílatele „neexistuje“, je předstírat, že na něj posílá e-mail, a počkat, jestli dostane odpověď, že e-mailová adresa neexistuje. Přičemž tu odpověď nemusí dostat ještě před odesláním e-mailu, ale může ji dostat až po skutečném odeslání e-mailu jako e-mail s informací o nedoručení. Google má určitě lepší věci na práci, než takovéhle taškařice.

Tohle se běžně dělá a dá se to stihnout v průběhu přijímání mailu. Říká se tomu callback nebo callout. Prostě se rozjede smtp komunikace: helo, mail from, rcpt to, ale misto data rovnou quit. Výsledky se ukládají do cache.

(Nedělá to každý ale není to žádná vzácnost.)

Re:Ako spraviť noreply e-mail?
« Odpověď #16 kdy: 21. 12. 2024, 17:45:01 »
Email na ktery nejde odpovedet je naprosty standard, ale nekteri tupci to ani za 100 let nepochopi.

To by me zajimalo, japa by nekteri soudruzi chteli treba diskutovat s tiskarnou, ktera jim do mailu posle scan.

Ja nastavuju skenery tak aby na maily šlo odpovedet. Scan jako alias na admina tiskárny. Minimálně aby mu mohly dojít nedorucenky, a věděl že je v tiskárně blbě nastavená adresa příjemce. A občas se najdou lidi, kteří na takový mail ze scanneru odpoví.

RDa

• 2 783
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 21. 12. 2024, 18:07:25 »
Nikdy jsem nepochopil princip noreply@ - pokud me nekdo neco posila, tak MUSI byt moznost reagovat, i kdyby to bylo z duvodu "mate tam preklep".

Vysvetli me nekdo realny use case emailu, ktery ma byt jednosmerny? (v podsate ekvivalent notifikace na mobilu - ale i ta otevre alespon appku :D )

« Odpověď #18 kdy: 21. 12. 2024, 18:28:52 »
V práci nám takových mailů chodí mraky - říká se jim notifikace. A ne, nejde člověka poslat rovnou do appky, kde bude ten problém řešit, protože kvůli bezpečnosti než se tam dostane, tak musí kliknout tuhle, támhle, pustit tuhle vpnku, vložit tamtu kartu, zadat tohle heslo a ještě něco potvrdit v mobilu. Bych b**l, kdyby bylo ještě co.

hknmtt

• 155
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 21. 12. 2024, 18:57:11 »
Nikdy jsem nepochopil princip noreply@ - pokud me nekdo neco posila, tak MUSI byt moznost reagovat, i kdyby to bylo z duvodu "mate tam preklep".

Vysvetli me nekdo realny use case emailu, ktery ma byt jednosmerny? (v podsate ekvivalent notifikace na mobilu - ale i ta otevre alespon appku :D )

Bezne systemove emaily. Neviem co je na tom take tazke pochopit, ze ked tam clovek odpise, tak to nikto nebude citat lebo to odosiela system.

Re:Ako spravit noreply email?
« Odpověď #20 kdy: 21. 12. 2024, 19:16:18 »
slyšel jsem věci, jako že Google a další podobní penalizují spamovým skóre emaily, které nemají funkčního odesílatele
Jediný způsob, jak by příjemce mohl zjistit, že e-mail odesílatele „neexistuje“, je předstírat, že na něj posílá e-mail, a počkat, jestli dostane odpověď, že e-mailová adresa neexistuje. Přičemž tu odpověď nemusí dostat ještě před odesláním e-mailu, ale může ji dostat až po skutečném odeslání e-mailu jako e-mail s informací o nedoručení. Google má určitě lepší věci na práci, než takovéhle taškařice.

Tohle se běžně dělá a dá se to stihnout v průběhu přijímání mailu. Říká se tomu callback nebo callout. Prostě se rozjede smtp komunikace: helo, mail from, rcpt to, ale misto data rovnou quit. Výsledky se ukládají do cache.

(Nedělá to každý ale není to žádná vzácnost.)
Ale ani tohle vám nezaručuje, že ta schránka existuje. Občas, když pošlu e-mail na špatnou adresu, dostanu za nějakou dobu e-mailem odpověď, že cílová e-mailová adresa neexistuje.

« Odpověď #21 kdy: 21. 12. 2024, 19:20:32 »

Use-case je jednoduchý – jsou to e-maily, na které standardně není třeba odpovídat. A tomu, kdo je odesílá, se nechce řešit, kdo by na ně měl odpovídat. Navíc se množství odpovědí sníží – když stačí dát v-emailu odpověď, pošle e-mail víc lidí, než když musí shánět nějaký jiný kontakt – to si to někteří rozmyslí, že ta odpověď zase není tak důležitá.

(Praxi no-reply e-mailů neobhajuju, jenom vysvětluju, proč se to používá.)

RDa

• 2 783
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 21. 12. 2024, 21:31:25 »

Bezne systemove emaily. Neviem co je na tom take tazke pochopit, ze ked tam clovek odpise, tak to nikto nebude citat lebo to odosiela system.

Kazdy system ma spravce. Asi jsem mimozenstan, ze i pro automaticky generovane maily, ktere maji From z virtualniho mailu (neco jako stroj@domena), vytvarim alias s dorucenim na to spravne misto - k zivemu cloveku/teamu.