Potřeboval bych vědět, jestli jde na linuxu udělat následující věc: Mějme NVMe SSD, k němuž potřebujeme mít zálohu na nějakém pevném disku pro případ, že by SSD odešlo. Dejme tomu, že SSD je /dev/nvme0n1 a zálohu potřebujeme mít na /HDD/zalohaSSD.img (velikost souboru stejný jako ten NVMe block device). Mělo by se to chovat tak, jako by šlo o RAID typu mirror, ale bez čekání na zápis na HDD. Tedy zápis by měl být potvrzen v momentě, kdy je na SSD (jako by byl svazek pouze na SSD), ale na HDD by se zapisovalo asynchronně na pozadí tak, aby to nezpomalovalo SSD. Je mi jedno, jestli se to bude replikovat přímo z SSD v momentě, kdy SSD nemá co dělat, nebo se to bude cachovat do RAM, mám jí dostatek. V případě, že by odešlo SSD, se bude pracovat pouze s tím, co je na HDD. Technicky vzato by ta replika mohla být i na vzdáleném souboru, třeba na svazku mountnutém na NFS, prostě kdekoli.
„Umělka“ něco napověděla, ale potřebuji odpověď přímo od lidí, co s tím mají zkušenost. Snad jsem to napsal srozumitelně.
Díky.